İzzet TUMAY- Ağın Belediye Başkanı Ali USLU, ilçede depremzede misafirlerin konaklamasını sağlayacakları lojmanlarda tadilat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Çürümüş, yıkılmaya yüz tutmuş atıl lojmanları tadilata alan, çatısından fayansına, vestiyerinden mutfak dolabına kadar yapılmış yepyeni yuvalara dönüştüren başkan USLU’nun gayretleri tüm belediye başkanlarına örnek teşkil edecek bir çalışma olarak gösteriliyor.

Uslu, yapılan çalışmalarla ilgili şöyle konuştu: ‘’Burada 5 tane lojmanımız vardı 2+1, lojmanların eski halini bilen bilir bizler balkonu genişlettik, duvarlarını ördük, çatılarını değiştirdik ve mantolamasını yaptık. Lojmanların tesisatlarının tamamı yenilendi.

BAŞKAN ADAYI DURAN’A SEBZE HALİ ESNAFINDAN YOĞUN İLGİ BAŞKAN ADAYI DURAN’A SEBZE HALİ ESNAFINDAN YOĞUN İLGİ

TOPLAMDA 10 TANE LOJMANIMIZ VAR

Burada toplamda on tane lojmanımız var. 30 metrekare verandası olan ve 90 metrekare de oturma alanı olan 2+1 lojmanlar. Üç tane binamızın çatısı yenilendi, iki blok kaldı. Bu iki bloğunda önümüzde ki hafta çatılarını sökeceğiz.

15-20 GÜNE KADAR İNŞALLAH BİTMİŞ OLACAK

Gücümüz yettiğince depremzede ailelerin depremin etkilerinden ne kadar çok kurtulmalarını sağlarsak o kadar mutlu olacağız. Çocuk sayısı çok olanları 2+1 lojmanlara, çocuk sayısı az olanları da 1+1 lojmanlarda ikamet ettireceğiz.  15-20 güne kadar Allah nasip ederse lojmanların işini bitirmiş olacağız. Biraz güç oluyor çünkü bize destek olan hemşerilerimizin katkılarıyla yapılıyor. Ben destek olan, çorbada benim de tuzum olsun diyen herkese minnettarım. Mobilya dolaplarını, vestiyerleri taktık. Birçok zorluğa, kıt imkanlarımıza rağmen canla başla çalışarak çalışmaları büyük bölümünü bitirdik.’’

Editör: Haber Merkezi