Elazığ Sütlüce Köyü’nde bulunan tavuk çiftliklerinden yayılan kötü koku köy halkını usandırdı. Köy halkı çiftliklerde gerekli denetimlerin yapılmasını ve yeni ÇED raporu verilmemesini istediler...
Elazığ’a 20 Km uzaklıkta bulunan Merkez Sütlüce Köyü’nde bulunan 9 Tavuk Çiftliği çevreye yaydığı kötü koku köy halkını adeta bezdirdi…  

MUHTAR KAYA: ‘’ŞİKÂYET DİLEKÇEMİZİ YETKİLİ KURUMLARA VERDİK!’’

Koku yüzünden köyde oturulamaz hale geldiklerini belirten Sütlüce Köyü Muhtarı Ali KAYA, “Köyümüz büyük ve merkezi bir köydür. Yaklaşık 250 haneye sahip olan köyümüzde 6 mahalle bulunmaktadır. Köyümüzde 9 adet tavuk çiftliği bulunmaktadır.  Mevcut tavuk çiftliklerinin kullanması gereken filtrasyon sistemlerinin yeterli olamayışından veya işletme giderlerinin artmasından imtina eden işletme sahipleri köy sakinlerine büyük zarar vermektedirler.

MUHTAR ALİ KAYA

Mevcut bu durum Çevre ve halk sağlığını olumsuz manada etkilediği gibi tavuk çiftliklerinin atıkları yeşil alanlara ve yaban hayvanlarına da zarar vermektedir. Ayrıca ÇED Raporu verilen veya gelecekte verilecek olan tavuk çiftliği işletmeleri, orman köyü (ORKÖY) kapsamında olan köyümüzde yeşil alan bırakmayacağı da açıktır. ÇED raporu verilmiş mevcut tavuk çiftliklerinin ilgili kurumlar nezdinde konuyla ilgili gerekli denetimlerin yapılmasını, yeni ÇED raporu verilmemesini Sütlüce köyü sakinleri olarak istiyoruz. Bu konuda şikâyet dilekçemizi yetkili kurumlara vermiş bulunmaktayız. Kapasitelerinin üzerinde civciv beslenmektedir. Vatandaşın ödediği vergilerden teşvik alarak tavuk kokusuyla tekrar vatandaş cezalandırılıyor.” Dedi.

HÜSEYİN SALIŞ

SALIŞ: ‘’KÖTÜ KOKUDAN DOLAYI ADETA YAŞAYAMIYORUZ!’’  

MEVLANA CAMİSİ’NİN CEMAATİ ŞİKÂYETÇİ! MEVLANA CAMİSİ’NİN CEMAATİ ŞİKÂYETÇİ!

Evinin yanına kurulan tavuk çiftliğinden şikâyetçi olan Hüseyin SALIŞ ise, “Evimin yanında arsa alan bir Veteriner Hekim buraya çiftlik kurdu. Kokudan inanın yaşamaya zorlanıyoruz. Arsamı satıp gitmek istiyorum ama kokudan kimse almıyor. Kokudan durulmuyor. Gidecek başka yerim de yok. Bütün kurumlara şikâyet ettim ama sonuç alamadım. Yaz kış burada kalıyorum. Perişan durumdayım.” Diyerek yetkililerden yardım bekliyor.

ÇİFTLİK FOTOLARI KULLANIRSIN 1 TANESİNİ SAYFA 1'DEN  (2)

Editör: Haber Merkezi