Elazığ'da 2020 Yılı’nda meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Kentsel Dönüşüm uygulaması çerçevesinde depremzedelere yapılan kira yardımında fazladan ödeme yapıldığı gerekçesiyle faiziyle birlikte geri ödeme yapmaları istendi.
 

SEHVEN ÖDEME DENİLDİ FAİZİYLE GERİ ÖDEME İSTENDİ!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, depremzedelere yapılan kira yardımlarında 'sehven' 6 bin lira fazladan ödemede bulunulduğunu öne sürerek belirtilen miktarın faiziyle birlikte geri ödenmesi gerektiğini bildirdi. Elazığ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, 2020 yılında Sivrice merkezli 6,8'lik deprem sonrasında depremzedelere yapılan kira yardımlarında hata yapıldığını ve fazladan para yardımı yapıldığını iddiâ ederek depremzedelerden faiziyle beraber toplam 7 bin 605 lira geri ödenmesini istedi…
 

ÖDEME YAPILMAZSA YASAL YOLLARDAN TAHSİL EDİLECEK!..
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından depremzede bir vatandaşa gelen yazılı tebligatta kira yardımında 6 bin liralık ödemenin fazladan yapıldığı bildirilirken, şu ifâdeler kullanıldı: “Mustafapaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında yer alan taşınmazla ilgili 6306 Sayılı Kanun kapsamında yürütülen Kentsel Dönüşüm uygulaması çerçevesinde, bugüne kadar almış olduğunuz kira yardımı ödemesiyle ilgili yapılan incelemelerde, bu ödemenin 6 bin TL'lik kısmının sehven fazla ödendiği tespit edilmiştir. Bu bağlamda ‘Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliği' Md.7/2 ile ‘Bakanlığımız Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü Kira Yardımı Kılavuzu' Md.11/12 hükümleri gereğince; tarafınıza fazladan ödenen ve aşağıdaki dökümü yapılan ana para ve buna ilişkin faiz tutarı olan 7 bin 605 liranın en genç 31/01/2023 tarihine kadar belirtilen hesap numarasına ödenmesi ve dekontunun müdürlüğümüze teslim edilmesi gerekmektedir. Belirtilen tarihe kadar ödeme yapılmaması ve dekontunun müdürlüğümüze ulaşmaması durumunda, dökümü yapılan alacağın tahsilinin yasal yollardan sağlanacağı hususunda gereğini ve bilgilerinizi rica ederim.”


03- FOTO-3-  COŞKUN ÇAĞLAR DURAN

AV. DURAN; “BU BİR KİRA YARDIMI, KİRA KREDİSİ DEĞİL İSTENMESİ HAKKANİYETE AYKIRI!..”
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Coşkun Çağlar DURAN, yapılan uygulamaya tepkisini dile getirirken şunları söyledi; “Elazığ'da 2020 Yılı’nda meydana gelen büyük deprem sonrasında depremzedelerin mağduriyetleri halen sonlanmamışken şimdi de depremzedelere başka mağduriyetler yükleniyor. Depremin ardından kent genelinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm çerçevesinde Elazığ'da binlerce depremzede vatandaşımıza verilen kira yardımı faiziyle beraber tebligatlarla geri isteniyor. Gerekçe ise fazla ödeme yapıldığı ve sehven 6 bin lira depremzede vatandaşlara fazladan para yatırıldığı öne sürülüyor. Adı üstünde bu bir kira yardımı, kira kredisi değil. Dolayısıyla bu yardımın geri istenmesi hukuk ve hakkaniyete aykırıdır.”

ELAZIĞ’DA SANDIKLARIN TAMAMI AÇILDI ELAZIĞ’DA SANDIKLARIN TAMAMI AÇILDI

“SOSYAL DEVLETTEN BÎHABERLER, GEREKLİ İDARİ BAŞVURULARIMIZI YAPTIK!..”
“Sosyal devlet anlayışıyla yönetilen bir ülkede böyle bir rezillik olur mu? Kira yardımı alan birçok ailenin alt gelir grubunun altında olduklarını bilmelerine rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nün depremzedelere bu tebligatları göndermiş olması sosyal devletin ne olduğundan bihaber olduklarının en net kanıtıdır. Elazığ Valiliği'ne buradan seslenmek istiyorum; O zor günlerde depremzedenin barınmaları için verilen kira yardımlarının faiziyle beraber geri istenmesine yönelik kararı iptal etmeli, ekonomik olarak zor zamanlardan geçen vatandaşlarımızı maddi bir külfete sokmamalıdır. Skandal taleple ilgili gerekli idari başvurularımızı yaptık. Gelecek cevap doğrultusunda bu haksız talepleri yargıya taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi