Elazığ’da SDYV tarafından ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılan kömürlerin bazı sosyal medya hesaplarında yer alan alım-satım gruplarında satışa sunulması tepki topladı. 

TÜRK TELEKOM ELAZIĞ’I MAĞDUR EDİYOR TÜRK TELEKOM ELAZIĞ’I MAĞDUR EDİYOR

Elazığ Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı, her yıl olduğu gibi bu kış mevsiminde de ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür dağıttı. Elazığ’da bu yıl kömürlerin ihtiyaç sahiplerine geç dağıtılması uzun süre kamuoyunda konuşulurken, geçtiğimiz haftalarda bazı bölgelerde dağıtılan kömür torbalarının ıslak ve yanmayacak derecede kötü durumda olması ise kafalarda ayrı bir soru işaretine sebep oldu.  

333

DEVLETİN ‘SATILAMAZ’ DEDİĞİ KÖMÜRLER SOSYAL MEDYA DA SATIŞTA! 

Son olarak ise bazı sosyal medya platformlarında kapılarının önüne dökülen SYDV kömürlerinin fotoğraflarını çekip torbasını 80 TL’den satışa sunmaları dikkatlerden kaçmadı. Kömür yardımından faydalanan bazı kişilerin satılması yasak olmasına rağmen sırf para kazanmak için devletin bedava verdiği kömürleri internet ortamında satmaları akıllara durgunluk verdi. 

Ekran Görüntüsü 2024 01 29 192115

Kömür dolu birçok torbanın bulunduğuna dâir sosyal medyada yer alan ilandaki görüntüler, olayın doğruluğunu ortaya koyarken, konunun araştırılarak gerekli işlemlerin yapılmasını istendi.

Editör: İzzet TUMAY