İzzet TUMAY - Elazığ’ın Keban İlçesi’nde yaşayan ve diyaliz hastası olan Yetkin EMRE yaşadığı sıkıntıları TURAN Gazetesi’ne anlattı. Sağlık sistemindeki ulaşım sorunundan dert yanarak sitemlerini bildiren EMRE; ‘’Yaklaşık 1 yıldır diyaliz hastasıyım ve Fırat Üniversitesi Hastanesi diyaliz merkezinde haftada 2 gün diyaliz olmaktayım. Elazığ’ın Keban ilçesi Altınkürek köyünde ikamet etmekteyim ve tüm kaderine terk edilmiş Diyaliz hastalarının sesi, dili olmak istiyorum. Benim gibi birçok hasta, ilçe ve köylerden Hastanelere gidebilmek için Elazığ’da Kaymakamlığa, Valiliğe ve İl Sağlık Müdürlüğüne araç için talepte bulunuyor fakat ‘’benzin, mazot, gaz’ fiyatlarının artışından dolayı araç tahsil edemiyoruz’’ cevabını alıyor.’’ Dedi.

0Aa8Tugmö

DİYALİZ HASTALARININ ARAÇ TALEBİNE KÖTÜ EKONOMİ CEVABI!

 

Elazığ’ın Keban İlçesi’nde yaşayan ve diyaliz hastası olan Yetkin EMRE yaşadığı sıkıntıları TURAN Gazetesi’ne anlattı. Sağlık sistemindeki ulaşım sorunundan dert yanarak sitemlerini bildiren EMRE; ‘’Yaklaşık 1 yıldır diyaliz hastasıyım ve Fırat Üniversitesi Hastanesi diyaliz merkezinde haftada 2 gün diyaliz olmaktayım. Elazığ’ın Keban ilçesi Altınkürek köyünde ikamet etmekteyim ve tüm kaderine terk edilmiş Diyaliz hastalarının sesi, dili olmak istiyorum. Benim gibi birçok hasta, ilçe ve köylerden Hastanelere gidebilmek için Elazığ’da Kaymakamlığa, Valiliğe ve İl Sağlık Müdürlüğüne araç için talepte bulunuyor fakat ‘’benzin, mazot, gaz’ fiyatlarının artışından dolayı araç tahsil edemiyoruz’’ cevabını alıyor.’’ Dedi.

 

‘’İLÇELERDE Kİ HASTALAR İÇİN ARAÇ İSTEDİK, YAKIT PAHALI DEDİLER!’’

Yaşadıkları sorunlarla ilgili yetkili kurumlara yaptıkları müracaatlarda ‘başınızın çaresine bakın’ gibi ifadelerle karşılaştıklarını belirten diyaliz hastası Yetkin EMRE açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü; ‘’Yaklaşık 1 yıldır diyaliz hastasıyım ve Fırat Üniversitesi Hastanesi diyaliz merkezinde haftada 2 gün diyaliz olmaktayım. Elazığ’ın Keban ilçesi Altınkürek köyünde ikamet etmekteyim ve tüm kaderine terk edilmiş Diyaliz hastalarının sesi, dili olmak istiyorum. Benim gibi birçok hasta ilçe ve köylerden hastaneye gidebilmek için Kaymakamlığına, İl Valiliğine ve İl Sağlık Müdürlüğüne araç talebinde bulunuyor. Araç taleplerimize ise genellikle benzin, mazot, gaz fiyatlarının artışından böyle bir imkânın olmadığı cevabını alıyoruz. Palu ilçemizde diyaliz hastası olan bir amcamıza ise Böbrek Hastalıkları Dayanışma Derneği başkanımız Filiz ÖZER ile AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ beye durumunu anlatmış oldukları halde böyle bir imkân olmadığını, başınızın çaresine bakın cevabını almıştır.’’ Dedi.

‘’AKP GENEL BAŞKANLIĞI TOPU BAŞHEKİMLİĞE ATTI!’’

Yaşanan sorunlarla ilgili çeşitli görüşmeler yaptığını fakat çözüm bulamadığını belirten EMRE açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı; ‘’AKP Genel Başkanlığını aradım. Aldığım cevap ise konuyu Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi başhekimine bildirilmesi oldu. Bence bu komik. Kaymakam, Vali, Belediyeler ve İl Sağlık Müdürlüğü durumumuzu çözemezken başhekim ne yapabilir? Bu kurumlara tekrar dilekçe yazdım, haftalardır halen cevap yok. İkinci bir sıkıntımız da Diyaliz merkezinde ki bilinçli personeller başka birimlere dağıtılmış olup hastalar iş bilmezlerin elime bırakılmış. Kuruma bildirdiğimiz halde bizlere hükümet böyle karar aldı ve uygulandı denildi.  Diyaliz merkezlerimizde bir ziyaret yapacak, hâl hatır soracak doktor dahi yok. Ben her söylediğim kelimenin arkasındayım.’’

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ’NE ‘ELEMENT ARAŞTIRMA’ LABORATUVARI MUNZUR ÜNİVERSİTESİ’NE ‘ELEMENT ARAŞTIRMA’ LABORATUVARI

Editör: İzzet TUMAY