Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen TÜBA-GEBİP Ödülü (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP Ödülü’nden (Bilimsel Telif Eser) oluşan “TÜBA Ödülleri” sahiplerini bulurken, Kebanlı Hemşehrimiz Doç. Dr. Cihan BAYINDIR, hidrolik alanında yaptığı çalışmayla ödüle lâyık görüldü…

TURİSTİK DİYARBAKIR EKSPRESİ ELAZIĞ’DA MOLA VERDİ! TURİSTİK DİYARBAKIR EKSPRESİ ELAZIĞ’DA MOLA VERDİ!

“HİDROLİK” ALANINDA YAPTIĞI ÇALIŞMAYLA…

İTÜ İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi hemşehrimiz Doç. Dr. Cihan BAYINDIR, hidrolik alanında yaptığı çalışmayla 2022 Yılı TÜBA-GEBİP Ödülü (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülünü almaya lâyık görüldü.

Kebanlı hemşehrimiz Doç. Dr. Cihan BAYINDIR, ödülünü bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden aldı…

DOÇ. DR. CİHAN BAYINDIR KİMDİR?

Elazığ’ın Keban İlçesi’nde doğan Cihan BAYINDIR, Lisansını Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden onur belgesiyle, daha sonra ilk yüksek lisansını Delaware Üniversitesi’nde Kıyı ve Okyanus Mühendisliği alanında Matematik yan dalıyla, ikinci yüksek lisans derecesini ise Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı.
Doç. Dr. BAYINDIR, Doktora derecesini ise Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde İnşaat ve Çevre Mühendisliği alanında Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği yan dalıyla tamamladı…
İTÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ’NDE FARKLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYOR…

2017 Yılı’ndan beri Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi’nin (CERN) “Geleceğin Çembersel Çarpıştırıcısı” (FCC) projesinde Uluslararası İşbirliği Komitesi üyesi olarak görev yapıyor. Kıyı bilimleri ve mühendisliğinin yanı sıra deniz elektroniği genel çerçevesi altında mühendislik mekaniği alanında doğrusal olmayan (nonlineer) dalga, titreşim ve sinyal analizi, hidrolik, sualtı akustiği, sentetik açıklıklı radar-sonar görüntüleme, sayısal modelleme gibi çok farklı alanlarda çalışmalar yürüten Doç. Dr. Cihan BAYINDIR, halen İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi