Türk Eğitim Bir Sen tarafından okula kazandırılan kütüphaneye binin üzerinde de kitap hediye edildi. 

Dokuzuncu kütüphanenin açılışını yaptıklarını ifade eden Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi Başkanı Fatih Murat Taşkın, destek sağlayanlara teşekkür ederek, “Bugün 9. Kütüphanemizin açılışını yapıyoruz. Biliyorsunuz daha önce Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapmış olduğu protokoller kapsamında 8 tane kütüphanenin açılışını yapmıştık. Bunların bazılarını kurulumunu bazılarını ise zenginleştirilmesini sahiplenmiştik. Bugün 2023 yılında vefat eden Türk Dünyasıyla alakalı yapmış olduğu çalışmalarla bildiğimiz değerli hocamız Dr. İsmail Yıldırım’ın adını yaşatacağımız bu kütüphanemizin açılışını yapıyoruz. Bugün açılışını yapacağımız kütüphaneye bin tane kitap bağışında bulunduk. Toplamda ise daha önceki kütüphanelerimizle birlikte 12 binin üzerinde kitap bağışında bulunmuş olduk. Ben bu süreçte bize gerekli kolaylıkları sağlayan okul müdürümüze, sendika yönetim kurulumuza, Türk ocakları başkanımız Yavuz Haykır beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Tabi kitap bağışında bulunan tüm hayırseverlere de bu vesileyle teşekkür ediyorum. Kütüphane Açılışlarımız da devam edecek” dedi. 

YILDIRIM: ÇOK ONURLUYUM    

Dr. İsmail Yıldırım’ın eşi Mesude Yıldırım, duygu dolu anlar yaşadığını söyledi. “Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Şuanda gerçekten çok duyguluyum, çok onurluyum” ifadelerini kullandı. 

HAYKIR:  ELAZIĞ’A BÜYÜK HİZMETLERİ OLAN KIYMETLİ BİR İNSANDI 

Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Haykır, Elazığ için büyük önem taşıyan Dr. İsmail Yıldırım’ın hatırasının yaşatılmasının gurur kaynağı olduğunu belirtti. “İsmail Yıldırım bizim hocamızdı. Sadece bizim hocamızla olmakla değil, Türk milletine özellikle Elazığ’a büyük hizmetleri olan kıymetli bir insandı. Kendisi 1958’ten 2003 yılına kadar Elazığ Fırat Üniversitesin’ de kıymetli hizmetleri olmuştur. Birçok öğrencinin yetişmesini imkan sağlamıştır. Ayrıca yüksek lisans doktora öğrencileri yetiştirmiş ve Türk Bilim hayatına birçok akademisyenin Türk üniversitelerinde çalışmasına katkıda bulunmuş bir insandır. İsmail Yıldırım hocamızın temel felsefesi Türk milletinin Türk gençliğinin gerçekten kendisini yetiştirmesiydi. İnanıyorum ki kendisi yaşamış olsaydı böyle bir kütüphanenin kurulmasında onun ciddi emeklerinin olacağına inanıyorduk. Çünkü İsmail Yıldırım hoca akademik çalışmalarının yanında her şeyden önce de Türk milletinin geleceği için yürekten çalışan çaba sarf eden ve biz öğrencilerine de her zaman bu yönde terkinler yapan kıymetli bir hocamızdı” dedi.       

ELAZIĞ’DA ÇATI YANGINI ELAZIĞ’DA ÇATI YANGINI

ÖZGEN: YÖNETİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM 

Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen, kütüphanenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. “İslam’ın ilk emri iman etmek değil, namaz kılmak da değil. İslam’ın ilk emri seni yaradan rabbini tanıyarak okumaktır. Dinimizin ilk emri olan oku diyerek emreden yüce Allah neden okumadın diye sormaz mı tabi ki soracak. Bugün çok güzel bir hizmetle  birlikte emeği geçen başta Türk eğitim sen başkanımıza, Türk ocakları başkanımıza ve benim de on beş yıldır hizmet etmiş olduğum Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde böyle bir kütüphanenin açılmasında vesile olan tüm kıymetli yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.    

Editör: Haber Merkezi