24 Ocak 2020 Depremi’nin ardından tarihi öğretmenevi binasının hasar almasıyla evsiz kalan öğretmenler uzun bir sürenin ardından geçici de olsa bir Öğretmenevi’ne kavuştular.

Hem Elazığ’ın hem de ülke gündeminde uzun bir süredir yer alan Öğretmenevi olmayan tek kent Elazığ’ın bu sorununa geçici bir çözüm bulundu ve eski İlbey Otel kiralanarak geçici olarak Öğretmenevi’ne çevrildi.

Gazeteniz TURAN’a, kiralanan otelin geçici Öğretmenevi’ne çevrilmesiyle ilgili Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat TAŞKIN ve Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim BAHŞİ değerlendirmelerde bulundu…

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KÖY OKULUNU ONARIP BOYADI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KÖY OKULUNU ONARIP BOYADI

05- FATİH MURAT TAŞKIN

FATİH MURAT TAŞKIN: ‘’ELAZIĞ’A YAKIŞACAK BİR ÖĞRETMENEVİ’NİN EN YAKIN ZAMANDA TEMELİ ATILMALIDIR!’’

Daha önce otel olarak kullanılan bir binanın düzenlenerek geçici olarak öğretmenevi olarak kullanılmasını kısmen desteklerini ifade eden Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat TAŞKIN “verilen sözlerin tutulup Elazığ’a yeni bir öğretmenevi yapılmasını istiyoruz. Sendika olarak biz bu konunun takipçi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat TAŞKIN, Elazığ’a yakışacak bir öğretmenevinin temelinin bir an önce atılmasını gerektiğini söyledi. TAŞKIN, gazeteniz TURAN’a özel yaptığı açıklamada “1933 yılında halkevi olarak inşa edilen tarihi bina 1983 yılında itibaren öğretmenevi olarak hizmet vermiş, 24 Ocak 2020 depremi ile hasar görüp kullanılamaz hale gelmiştir. Akabinde dönemin mülki amirlerinin geçici olarak çözüm bulmaları adına eski devlet hastanesi binası öğretmenevi olarak tahsil edilmiştir. Tarihi bina konumu itibariyle yıllarca ilimiz ve diğer illerden gelen öğretmenlerin konaklama ihtiyacının yanı sıra şehrimizin sosyal, kültürel iletişiminin sağlandığı bir konum olarak kullanılmıştır”, diye kaydetti.

Yaklaşık bir yıl önce göreve geldiklerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda Elazığ Öğretmenevi’nin akıbetiyle ilgili somut bir adım atılmadığına şahit olduklarını dile getiren TAŞKIN “Bu noktada “ElazığÖğretmeneviİstiyor” konulu Twitter gündem çalışması ile hem ilimizde hem ülke genelinde ilginin bu noktaya çekilmesini sağladık. Bu gündem çalışmamız ile birlikte bakanlık düzeyinde somut adımlar atılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER bey, Elazığ’ı ziyaretinde yaptığı açıklamada Elâzığ Öğretmenevi ve Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının 2022 yılının bütçe planlamasına alınacağını söyledi. Bizim o dönemdeki taleplerimiz de mevcut binanın konumu ve yapısından dolayı öğretmenevi olamayacağı, yeni ve merkezi bir binanın inşa edilmesiydi. Ancak 2022 yılı bitmek üzere iken halen bina inşaatının başlamadığını da ifade etmek istiyorum” diye söyledi.

Elazığ’da Öğretmenevinin olmamasının Türk Eğitim Sen Elazığ şubesi olarak göreve geldikleri ilk andan itibaren öncelikli konularımızın arasında bulunduğuna dikkat çeken TAŞKIN “Buna istinaden çözüm önerilerimizi dile getirdik. Yaklaşık 3 yıl sonra daha önce otel olarak hizmet veren bir binanın kiralanarak 78 oda ve 140 yataklı bir öğretmenevi olarak hizmet vermeye başlamasını kısmen olumlu karşılıyoruz. Bu arada eski öğretmenevi bahçesinin halka açık olarak kullanılmaya devam etmesini de destekliyoruz. Elbette eğitim çalışanlarının beklentisi, Elazığ’a yakışır bir öğretmenevidir. Bizler de bu noktada yeni ve kalıcı bir öğretmenevi yapılması konusunun takipçisi olacağız.

Yine 17 Kasım 1937 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ’ı ziyaretinde bir gece konakladığı öğretmenevi binasının tarihi yapısıyla ‘’Eski Öğretmenevi” ismi ile birlikte müze olarak kullanılması kararını da olumlu karşıladığımızın bilinmesini istiyoruz”, diyerek açıklamasını sonlandırdı.

05- İBRAHİM BAHŞİ

İBRAHİM BAHŞİ: ‘’ÖĞRETMENEVİ İÇİN VERİLEN SÖZÜN TUTULMASINI BEKLİYORUZ!’’

Mili Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER’in Elâzığ ziyaretinde yeni bir öğretmenevi yapımı için söz verildiğini hatırlatan Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim BAHŞİ “Modern bir Öğretmenevi sözünün en kısa zamanda yerine getirilmesi için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz”, dedi

Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim BAHŞİ, öğretmenevi süreci hakkında gazeteniz TURAN’a özel açıklamalarda bulundu. Elazığ’ın coğrafi konumu dolayısıyla jeopolitik öneme sahip bir il olduğunun altını çizen BAHŞİ “Bu öneme istinaden birçok kamu kurumunun bölge müdürlüğü Elazığ’da bulunmaktadır. Karayolları, DSİ, Orman Bölge ve TEİAŞ gibi birçok kurumumuz bölge müdürlüğü olarak sadece Elazığ’a değil Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine hizmet vermektedir. Bununla birlikte Elâzığ ticaret rotası açısından da merkezi bir konumda olup eskiden beri tüccarların konaklama merkezi olmuştur. Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinin kesişme noktası olan Elâzığ hem resmi hem ticari kurumların temsilcilerinin seyahatlerinde konaklama merkezi olarak tercih edilmektedir. İlimizde 1930'lu yıllardan beri eski tarihi binası ve ek hizmet binası ile hizmet vermeye devam eden öğretmenevi mevcut ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalıyordu. Buna rağmen Öğretmenevinin doluluk oranı sürekli çok yüksekti.

Ocak 2020 depreminden sonra hasar alan öğretmenevi kullanılamaz hale geldi ve yaklaşık 3 yıldır ilimizde bir öğretmenevi yok. Gelen misafirlerimizi TEİAŞ ve Karayolları gibi kurumlarımızın misafirhanelerinde ağırlıyorduk. ‘Öğretmenevi yok mu?’ diye soran misafirlerimize mahcup bir eda ile ‘depremde hasar gördü ve hala yapılamadı’ diyorduk. Bu nedenle eskiden de otel olarak kullanılan şu anki öğretmenevi binasının geçici olarak olsa da Elazığ’a kazandırılmasını olumlu buluyoruz.

Yapılan planlama 3 yıl boyunca bu binada hizmet verilmesi ve sonrasında öğretmenevinin yeni binasına taşınmasıdır. Beklentimiz, bu sürecin hızlandırılması ve bir an önce yeni öğretmenevinin yapımına başlanmasıdır. Elâzığ’ın ihtiyacı olan ve dört bölgeye hizmet edecek, şehrimize vizyon katacak şık ve modern bir öğretmenevinin yapılması şehrimiz adına çok önemlidir. Israrlı talebimiz üzerine Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut ÖZER’in Elazığ’a yaptığı ziyarette vermiş olduğu ‘öğretmenevi’ sözünün en kısa zamanda yerine getirilmesi için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi