Elazığ Barosu Olağan Genel Kurulu bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Baro Başkanı Avukat Mustafa Yentur, Baro Başkan Adayları Onur Köseli, Melih Efe ve baro üyeleri katıldı.


SÖNMEZ: BAĞIMSIZ YARGIYI SONUNA KADAR SAVUNMAK ZORUNDAYIZ

Genel Kurulun divan başkanlığını yapan Avukat İrfan Sönmez, “Hukuk, demokrasinin bekçisidir. Hukuk demokrasinin garantisidir. Bir yerde hukuk varsa, tarafsız yargı varsa şuraya, buraya bağlı olmayan bir yargı varsa orada demokrasi garanti altındadır. Ama bir yerde hukuk siyasetin esiri haline gelirse orada adalet kirlenmiştir, orada adalet bitmiş demektir. Onun için biz hukukçular bulunduğumuz her ortamda siyasi düşüncelerimizi, eğilimlerimizi, tercihlerimizi bir tarafa bırakarak kuvvetler ayrılığını ve bağımsız yargıyı sonuna kadar savunmak zorundayız” ifadelerini kullandı.


KÖSELİ: ADALETE GÜVENİ ARTTIRMAK ASLINDA ÇOK DA ZOR DEĞİLDİR

Daha sonra konuşan Baro Başkan Adayı Onur Köseli, “Yüzde 20’lik kesim kısmen güveniyorum derken sadece yüzde 12’lik kesim yargıya güveniyorum şeklinde cevap vermiştir. Adalete güveni arttırmak aslında çok da zor değildir. Avukatların adalete güveni arttırmasındaki rolün daha aktif olabilmesi için meslektaşlarımıza hak arama özgürlüğünün tüm boyutlarıyla tanınması, savunmaya gerekli önemin verilmesi ve savunma dokunulmazlığının tam anlamıyla sağlanması… baroların maddi sorunlarının çözülmesi, avukatlara emeklerinin karşılığı olabilecek nitelikte asgari ücretlerin sağlanması CMK ve adli yardım ücretlerinin emeğin karşılığı olabilecek düzeylerde belirlenmesi. Avukatların etkinliğini arttıracak önlemlerin alınması ve hukuk eğitimlerinin yeniden düzenlenerek kalitenin arttırılması avukatlık mesleğinin değerini arttıracak, avukatın değeri arttıkça yargıya olan güvende artacaktır. Yargı sistemimizin içinde bulunduğu durumu ortaya koymak bizler için hem bir görev hem de avukatlık kanunuyla barolara verilen hukukun üstünlüğünü insan haklarını savunmak ve korunmak, bu kavramlara işsellik kazandırmak hükmünden gelen kanuni bir sorumluluktur” şeklinde konuştu.


EFE: BİRÇOK SORUNUN DA ÇÖZÜME ÖNCÜ OLACAĞINI DÜŞÜNMEKTEYİZ

KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZALARI BULUNAN 27 ŞAHIS YAKALANDI KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZALARI BULUNAN 27 ŞAHIS YAKALANDI

Baro Başkan Adayı Melih Efe de, “Şahsım ve yönetim organlarında görevi üstlenecek olan meslektaşlarımızın bu misyon bilinci ile Elazığ Barosu’na talip yönetim kurullarına talip olduğumu belirtmek isterim. Kıymetli meslektaşlarım; ülkemizde adalete güven savunmanın ötekileştirilmesi ve mesleki anlamda birçok genel sorun ile karşı karşıyayız. Taktir edersiniz ki bu sorunların bütün boyutları ile temeline inilmeden çözüme kavuşturulması mümkün değildir. Bizler Elazığ Barosu olarak tüm meslektaşlarımızın öncelikli temel problemlerini tespit ederek çözüme kavuşturmanın ülke genelinde yaşanan birçok sorunun da çözüme öncü olacağını düşünmekteyiz. Bu bakımdan hedeflediğimiz değişim hareketi ile meslektaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturarak mesleklerini gereği gibi icra etmelerinin sağlanması sonucunda da hukukun üstünlüğü ve adaletin tesisi ile buna bağlı olan sorunların da ortadan kalkacağına inanmaktayız. Avukatlar içinde bulunduğu toplumun aynasıdır. Biliyor ve inanıyoruz ki avukatların refah ve huzur içerisinde bulunduğu toplumlarda hukukun üstünlüğü sağlanmış, adalete güven tesis edilmiş ve her alanda toplumsal kalkınmaya ulaşılmıştır” dedi.


Baroda başkanlık seçimleri ise Pazar günü gerçekleştirilecek.
 

Editör: Haber Merkezi