6 AY CEZA VE HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASI 

ELAZIĞ’DA 14 ADET RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ ELAZIĞ’DA 14 ADET RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Elazığ Belediyesi'ne bağlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu iddiasıyla dört kamu görevlisi hakkında açılan “görevi kötüye kullanma” davasının karar duruşması Elazığ 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Dava sonucunda sanıklar, görevi kötüye kullanma suçunun alt sınırından 6 ay ceza alırken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Hayvan severler kararı olumlu ama yetersiz buldu.

‘’KEDİLERİN BİRBİRLERİNİ YEMESİ DAVRANIŞSAL!’’

 Duruşma öncesi, iddianamede yer alan bilirkişi raporunda ‘’Ölmüş olan kedilerden birinin, sağlıklı bir kedi yavrusu tarafından yenildiği…’’ Tespitine karşın FÜ Veteriner Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Hayvan Davranışları Ders Sorumlusu Prof. Dr. Abdurrauf YÜCE’nin dosyaya giren görüşünde; “Kedilerin kendi veya diğer kedilerin yavrularını öldürmesi ve yemesi, beslenme ve bakımsal bir yetersizlikten kaynaklanmadığı, davranışsal bir yaklaşım sonucunda oluştuğu açık ve nettir.’’ Değerlendirmesi yer aldı.

İYİ HAL İNDİRİMİ VE 6 AY CEZA!

Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan hâkim, sanıklar V.T, F.G, Y.Ü ve H.D hakkında iyi hal indirimi uyguladı. Sanıklar, görevi kötüye kullanma suçunun alt sınırından 6 ay ceza alırken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Hayvan Hakları İzleme Komitesi Avukatı Hacer Gizem KARATAŞ, dosyaya giren uzman görüşünü, ‘’Bilirkişi raporu ve görüntüler incelenmeden, tamamen belediyeyi kurtarmak için yapılmış bir değerlendirme" olarak yorumladı ve raporu hazırlayan Prof. Dr. Abdurrauf YÜCE hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi