03- SÜRMANŞET- ALİ ŞİŞ  (2)

Elazığ İl Özel İdare Genel Sekteri Ali ŞİŞ Hazarbaba kayak merkezine yatırımlarının devam ettiğini ifade ederek “Amacımız; bölgeye profesyonel bir işletmeye getirterek Hazarbaba’nın cazibe merkezine gelmesini sağlamaktır.” dedi.

Elazığ İl Özel İdare Genel Sekteri Ali ŞİŞ, Hazarbaba kayak merkezinde yapılan yatırımlar ve tesisin geleceği hakkında Gazeteniz TURAN’a özel açıklamalarda bulundu. İl Özel İdaresinin profesyonel bir işletmeci olmadığına dikkat çeken ŞİŞ; “Geçmiş yıllara göre her yıl üzerine biraz daha iyi bir seviyeye getirerek Kayak Merkezi’ni işletmeye çalışıyoruz. En azından vatandaşlarımızın kayak merkezinin farkında olmasını sağlıyoruz. Geçen sene epeyi bir çalışma yürüttük, gelen talepleri değerlendirmeye çalıştık. Çeşitli eksiklikleri giderdik. Pistlerin ayrılması, baby-lift alanını kurduk. Geçen sene yaklaşık 1 milyonluk yatırım gerçekleştirdik” diye konuştu.

‘’VALİMİZ İKİNCİ PİST İHTİYAÇ DEDİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN HAZIRLADIK’’

Pistlerle ilgili gerekli çalışmalar yaptıklarını ikinci pist ihtiyacına duyarsız kalmayarak ikinci bir pisti kayak merkezine kazandırdıklarını kaydeden ŞİŞ “Valimiz eskiden beri bölgeyi biliyor ve bizden bu konuda daha tecrübeli bizlere pist ile ilgili bir problem olduğunu da valimiz iletmişti.  Daha önceden de böyle problemler geliyordu. Türkiye Kayak Federasyonu temaslarımız sonucu yetkililerle görüştük ve onları davet ettik.  Gelen heyet çeşitli incelemeler yaparak bize bir alternatif sunarak yeni pistin yapılması gerektiğini söylediler. Bizlerde bu yönde çalışmalarımıza başladık Yaklaşık 2 ay iş makineleri alanda çalışarak yeni bir pist oluşturduk ve aynı anda eski pistimizi de rehabilite ettik. Kayak Merkezi’mizde artık 1. Km’lik uzunluğa sahip yeni bir pistimiz oldu. Bu yeni pistimizde daha çok profesyonel kayakçılar, slalom tarzında kayak keyfi yapabilecek” diye ifade etti.

‘’PROFESYONEL BİR İŞLETMEYE HAZARBABA’YI KİRALAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ!’’

İBAN’A PARA GÖNDERİRKEN DİKKAT! İBAN’A PARA GÖNDERİRKEN DİKKAT!

Kayak merkezinin daha iyi yerlere gelmesi için kurum olarak her türlü çalışmayı yaptıklarını dile getiren ŞİŞ “Hizmetlerimizi her sene üstüne koyarak geliştiriyoruz. Takdir edersiniz ki biz profesyonel bir işletme değiliz. Bölgenin daha iyi bir yerlere gelmesi için bu konuda tecrübeli şirketlere ihtiyaç var ve biz burayı o tür işletmelere kiralama taraftarıyız. Tabi ki bunu yaparken devletimizin çıkarlarını düşünerek kurumuzu zarar ettirmeden bu işi yapmak istiyoruz. Geçen yıllarda bölge kiralanmak istenmiş fakat kiralanamamış. Gezin’de bulunan İlbank tesisimiz vardı mesela biz buraya açık ihale ile kiraladık. Yaklaşık alandan yıllık 1 milyon TL’ye yakın kira alıyoruz.  Bu amacımız doğrultusunda Hazarbaba kayak merkezi ve macera parkına turizm tesisleri inşa edilerek kazandırmak şartıyla işletmemizi 25 yıllığına (15+10) kiraya vermek için 21 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 14:00’de ihalesini gerçekleştireceğiz.  Tek amacımız bölgenin cazibe merkezi haline gelmesini sağlamak” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi