ELAZIĞ KARAKOÇAN FK’DA DEĞİŞİMLER…

İlk yarıda istediğini bulamayan Harput Dibek Elazığ Karakoçan takımımız, ikinci yarıya umutlu ve iddialı girme adına şu ana kadar 4 transfer gerçekleştirdi.

İlk yarının son karşılaşması sonrasında yaptığı açıklamada teknik direktör Metin Akbunar; “2. yarıda rakiplere sahayı dar eden bir Elazığ Karakoçan takımı izlettireceğiz” diyerek, farklı bir takım oluşturacaklarını söylemişti.

İkinci yarının ilk maçını izlerken, Metin hocanın söylediklerinde haksız olmadığını gördük.

Ancak;

Bunun yalnızca ilk yarı için geçerli olduğunu da belirtmek isterim.

İlk 45 dakikada topu mümkün olduğunca kendilerinde tutan Elazığ Karakoçanlı oyuncular, sabırla çıktıkları hücum organizasyonlarında çok net pozisyonlar yakalasalar da, bunları değerlendiremeyip hep alışık oldukları “yan top ve Ömer Faruk gol” anlayışıyla tek gole razı oldular.

Yeni transferlerden İstanbulspor’dan transfer edilen İbrahim Kaya’nın ilk 11’de forma giydiği maçın kadrosunda diğer yeni transferler Okan Salmaz, Ferhat Çoban ve Kadir Taşoğlu yedek soyundurulmuştu.

İbrahim Kaya, ayak bileklerine hakim, adam eksiltme özelliği olan sprinter yapısıyla iyi bir kumaş olduğunu oyunda kaldığı sürede gösterdi.

Ancak bu özellikteki bir oyuncunun kanatlardan ziyade forvet arkasında oynatılması bileklerine hakim İlhan Aslanoğlu’nu da rahatlatır düşüncesindeyim.

Takdir; Metin Akbunar’ındır.

İkinci yarı başlarken, o methettiğimiz takım gitmiş, yerine tanıyamadığımız bir Elazığ Karakoçan takımı gelmişti.

Hacettepe, ilk yarıda pek giremediği Elazığ Karakoçan takımı yarı alanını bırakın, ceza alanında adeta cirit atıyordu.

Nitekim baskı sonuç vermiş, şut bombardımanına tuttuğu “yıkılmaz Eren”in kalesini bir anda yıkarken, “yine mi beraberlik” endişelerimizi de ortaya çıkartmıştı.

Sonradan oyuna giren yeni transferlerden Okan Salmaz’ın ceza alanına girerken topu sağa çekerek uzak köşeye plaselediği topun kalecinin önü kapalı olmasıyla gol olması; daha farklı kazanılması gereken maçı ancak 2-1 olarak lehimize çevirdi.

2. yarıya iyi bir başlangıç yapan Elazığ Karakoçan takımı, kazanma özgüveniyle ilerleyen haftalarda kazanacağı değişimlerle daha iyi sonuçlar alacak izlenimi verdi bize…

***   ***  ***

Elazığspor kurulmadan önce ilimizin önemli oyuncularından biriydi.

Elazığ karmasının değişmez oyuncusu, Yolspor’un vazgeçilmeziydi.

Elazığspor kurulurken, önemli çabası olmuş, kurucu yönetime ısrarlara rağmen girmemişti.

Bordo beyazlı kulübümüzün 1974-1975 sezonundaki ilk şampiyonluğunda yönetimde genel kaptan olarak görev yapmıştı.

TCK 8. Bölge müdürlüğü teknik hesaplar biriminden emekli olduktan sonra mütevazi bir hayat sürmüştü.

Elazığspor’la ilgili proğramlara katılmış, tarihten örneklerle ilimiz futbolunda yaptıklarını anlatmıştı.

Evinde geçirmiş olduğu beyin felcinden dolayı Fırat Üniversitesi hastanesinde tedavi görürken, vefat ettiği haberini Pazar günü Elazığ Karakoçan takımımızın maçını izlerken aldık.

İhsan Uğur ağabeyimizi kaybetmiştik.

Namı diğer “Çolak İhsan”  95 yıllık ömrünü tamamlayarak, fani dünyadan göçmüştü.

İlimiz futboluna futbolcu ve yönetici olarak katkıları, Elazığspor’u oluştururken sunduğu emekler, hizmetler şanlı tarihimizde yer alacak elbette…

Mekânın Cennet olsun İhsan abi.