RANDEVU İPTALLERİNE YENİ TEDBİR RANDEVU İPTALLERİNE YENİ TEDBİR

Ankara'da faaliyet gösteren Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı tarafından 4 Şubat’ta ‘Dünya Kanser Günü’ dolayısıyla düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Genel Başkan Yardımcısı Hemşerimiz Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU katıldı…
KANSER HASTALIĞI VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Aynı zamanda Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı’nın da Başkan Vekili de olan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU tarafından Ankara'daki Elazığ Vakfı binasında vatandaşlara kanser hastalığı ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgiler verildi.
Kansere sebep olan faktörler ile bunlardan korunmak için dikkat edilmesi gereken hususlara dikkât çeken Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU, kanserin hücrelerin anormal bir şekilde çoğalmasıyla adeta terörize olmasıyla ortaya çıktığını ifade etti.

‘’TÜTÜN TÜKETİMİ KANSERİN EN BARİZ TETİKLEYİCİSİ!’’
Erken tanının her zaman önemli olduğunu ve hayat kurtardığını vurgulayan SUNGUROĞLU; ‘’Genetik faktörleri bir yana koyarsak tütün tüketimi kanser hastalığının en bariz tetikleyicisidir. Kanserden korunmak için doğal beslenme, stres yönetimi sağlamak ve çok fazla güneş ışığına maruz kalmamak gibi dikkat edilebilecek bazı önlemler vardır. Erkan tanı hayat kurtarır sloganı, slogan olmaktan ziyade önemli bir gerçektir. Kanser tedavilerinde uygulanan kemoterapi, radyoterapi gibi uygulamaların yanı sıra son yıllarda bitkisel tedavilerin yani fitoterapi yöntemi tıbbi olarak kesinlik kazanmamıştır. Fitoterapi yöntemi ile tedaviyi devletlerin ciddi olarak ele almaları gerekmektedir. Aksi halde bitkilerin yarardan çok insanlara zararı olacaktır.’’ Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi