ELAZIĞLI ‘MERAK’ EDİYOR, BAŞKAN YILDIRIM NEDEN SUSUYOR! 

AK PARTİ ELAZIĞ İL TEŞKİLATI NE İŞ GÖRÜYOR? 

Elazığ ilçe ve belde belediye başkan adaylarının kimler oldukları ile ilgili AK Parti Genel Merkezi ile Ak Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından herhangi bir açıklama yapılmaması, geçtiğimiz günlerde kulaktan dolma ve kulis bilgileriyle ‘bazı’ isimlerin ‘kesinmiş’ gibi kamuoyuna lanse edilmesi tepkilere neden oldu. 

BAŞKAN: YILDIRIM ‘NE YÜZDE 100 DOĞRU, NE YÜZDEN 100 YALAN DİYEBİLİRİM’ 

Adayların kimler olduğu konusunda bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına TURAN Gazetesi olarak telefon yoluyla ulaştığımız Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin YILDIRIM, Elazığ kamuoyunda adaylarla ilgili bilgi kirliğinin önlenmesi adına bir açıklamasının olup olmayacağı sorumuz üzerine, ‘’Genel merkezden bu konuyla ilgili şu ana kadar herhangi bir bilgi veya resmi yazı tarafıma ulaşmadı. Ben bu konuyla ilgili ne doğru ne yanlıştır diyemem. Bu konuya ilişkin kamuoyuna şu an bir açıklama yapmam doğru olmaz’’ diye konuştu. 

Elazığ kamuoyu Ak Parti Genel Merkezi inisiyatifinde olması nedeniyle Başkan YILDIRIM’dan kimlerin kesin aday olduğu yönünde herhangi bir açıklama yapmasını beklemezken, en azından resmi bir açıklama olmamasına rağmen yaşanan bilgi kirliliği bitirmek adına, şu ana kadar isimleri adaymış gibi lanse edilenlerin gerçek olmadığı ve genel merkezin açıklamasının beklenmesi gerektiği yönünde bir açıklama yapmasını umuyor. 

‘RESMİ AÇIKLAMA YOK, KESİN ADAYIM DİYE HALAYA DURAN ÇOK’ 

İktidar partisinin bir il başkanının Elazığ’da şuan yaşanan bilgi kirliliğini sona erdirmek için şuana kadar bir basın açıklaması yapmaması, kamuoyuna gerekli bilgileri vermemesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu. 

‘FIRAT’ ARTAN BAŞARILARIYLA, YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR ‘FIRAT’ ARTAN BAŞARILARIYLA, YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

İSİMLER DOĞRU DEĞİLSE NEDEN ŞERAFETTİN YILDIRIM AÇIKLAMA YAPMIYOR? 

Bunun yanında kulislerde isimleri konuşulan ve kesin kendileri aday gösterilmişler gibi boy boy resim paylaşan adaylara da şu ana kadar kesin aday oldukları yönünde genel merkez tarafından herhangi resmi bir bilgi verilmiş değil. Elazığ kamuoyunda konuyla ilgili ciddi anlamda bir rahatsızlık ve huzursuzluk varken iktidar partisinin il başkanı Şerafettin YILDIRIM’ın genel merkezi bahane ederek olaya ne doğru ne yanlış dememesi ise kafalarda soru işaretlerine neden oluyor. 

İlçe ve belde ''BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARININ BELİRLENDİĞİ’’ yönünde kesin bilgiymiş gibi kamuoyuna servis edilen haberlerin herhangi bir ‘’resmiyeti’’ ve ‘kesinliği’ olmamasına, bu haberlerin tamamen kulaktan dolma ‘’İDDİA ve KULİS BİLGİSİ’’ niteliğinde olmasına, Ak Parti Genel Merkezi ve AK Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından bu yönde herhangi bir resmî açıklama, tebliğ veya duyuru yapılmamasına rağmen ismi geçen adayların kesin adaymış gibi bu durumu kamuoyuna lanse etmeleri tepkilere neden oluyor. 

Ekran Görüntüsü 2024 01 22 183016

BAŞKAN ÇADIRCI DA SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif ÇADIRCI, konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla henüz resmiyet kazanmamasına ve resmi açıklama yapılmamasına rağmen bazı aday adaylarının kesin aday gösterilmiş gibi kamuoyuna haber yoluyla lanse edilmesine, ‘’ Basın yayın kuruluşları tarafından açıklanan; Yazıkonak belediye başkanı adayının kesinleştiği yönünde yapılan haberler kesinliği olmayıp ‘’kulis bilgisi- İddia’’ niteliğindedir. Ak Parti genel merkezimiz veya İl teşkilatımızdan bu yönde bir tebliğ veya açıklama olmamıştır. Ak Parti tarafından yapılacak resmi açıklamalar dışında hiç bir habere itibar edilmemesini rica ediyorum. Teşekkür ediyorum’’ sözleriyle tepki gösterdi. 

Editör: İzzet TUMAY