D42B3A10-5C6A-456B-B5F2-203F4291EB5DCHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Düzce’de meydana gelen deprem ardından Düzce’nin Afet Bölgesi ilan edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak tepki gösterdi. 

Milletvekili Gürsel Erol yaptığı açıklamada, Elazığ için talepte bulundukları süreçte kanunda böyle bir maddenin olmadığı cevabını aldıklarını vurguladı.

EROL: “DÜZCE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLİRKEN ELAZIĞ NEDEN İLAN EDİLMEDİ”

ELAZIĞ’DA SANDIKLARIN TAMAMI AÇILDI ELAZIĞ’DA SANDIKLARIN TAMAMI AÇILDI

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol yaptığı açıklamada; “2020 yılında acı bir deprem yaşadık deprem sonucunda can kayıplarımız oldu. Elazığ’da yaşanan hak sahiplikleriyle ilgili mal kayıpları oldu ve yaşanan sorunla ilgili halen yaşanan sorunların çözümüyle ilgili beklentiler var vatandaşlarımızın, hak sahiplerimizin mağduriyetleri var. Dönem dönem ben bunu mecliste gündeme getirdim. Soru önergeleri verdim, kamu teklifleri verdim, ulusal televizyonlarda, yerel televizyonlarda kamuoyunu bilgilendirdim, ilgili bakanlıklarda sorunun çözümüyle ilgili katkılarını bekledim ama biz bu deprem Elazığ’da yaşandığı ilk günden beri hem sayın genle başkanımız hem de ilin milletvekili olarak ben Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini bunun geçmişte örneğini olduğunu Erzincan’da bakanlar kurulu kararıyla deprem sonrası Erzincan’ın afet bölgesi ilan edildiğini ve Erzincan’daki sorunların çözümüyle ilgili geçici kanun maddelerinin çıkarıldığı ve orada yaşanan sorunların çözümüyle ilgili bu kanun maddeleri doğrultusunda çözüldüğünü söyleminde bulunmuştuk. Bizim bu söylemlerimiz karşılığında Elâzığ’da ilimizin AK Parti Milletvekilleri ve bazı bakanları kanunda afet bölgesi ibaresinin olmadığını afet bölgesi ilan edilemeyeceği konusunda açıklamalar yaptılar bu konuyla ilgili hatta bizi kamuyu bilmezlikle suçlamalar oldu ama daha sonra Rize’de aynı şekilde sel felaketi yaşandı. Sel felaketinden sonra Sayın Cumhurbaşkanının açıklaması oldu dedi ki bakanların ve ilin milletvekilleri siyasetçilerin talebi doğrultusunda Rize’yi afet bölgesi ilan ettik dedi. Yine geçtiğimiz günlerde Düzce’de bir deprem yaşandı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum can kaybının olmaması da ayrı bir sevinçtir ama bugün Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı Düzce afet bölgesi ilan edildi. Biz orası neden afet bölgesi ilan edildi diye sorgulama peşinde değiliz bizim sorduğumuz soru Rize’ye gelince, Düzce’ye gelirken afet bölgesi ilan edilirken Elazığ neden afet bölgesi ilan edilmedi ve Elâzığ hâlen sahipsiz bir şehir olarak deprem sonrası yaşanan sorunlarla ilgili kendi kaderine terk edilmiş durumda. Buradan sesleniyorum bu iktidarın Elâzığ’ın yaklaşımı o yani AK Parti Elazığ’ı çantada keklik gördü biz hizmet götürsek de götürmesek de bizlere nasıl olsa oy veriyorlar diye her konuda mağdur etti. Bakanlık dağıtımı ile ilgili bugüne kadar kabine de Elazığlı bir bakanın olmamasıyla ilgili, hizmetlerin getirilmesiyle ilgili, ovaların sulanmasıyla ilgili aklınıza gelebilecek her konuda Elâzığ bir mağduriyet bölgesi oldu ama bizim iktidarımız da Sayın Genel Başkanımızın Elâzığ’ geldiğinde açıkladığı gibi Elâzığ’da bir bakan olacak ve Elâzığ pilot il ilan edilecek ve kalkınmada öncelikli il ilan edilecek her sorunun arkasında biz olacağız bugüne kadar yaşanan tüm sorunları Elâzığ iktidar partisinin milletvekilli veya farklı bir görevle sorunun çözümü için biz talip olacağız ve Elâzığ artık sahipsiz bir kent olmayacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi