İzzet TUMAY- Elazığ’da seçime katılım oranı yüzde 82.31 oldu. 354 Bin 753 kullanılan oydan 348 bin 511’i geçerli sayıldı. Sandıkların yüzde 100’ü açılırken, açılan sandıklarda Recep Tayyip Erdoğan 244 bin 904 oy alırken Kemal Kılıçdaroğlu 103 bin 607 oy aldı.  

VEKİL KELEŞ'TEN NOTER AÇIKLAMASI VEKİL KELEŞ'TEN NOTER AÇIKLAMASI

14 Mayıs 2023'te gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların yüzde 50 artı 1 barajını geçememesinin ardından seçim 2. tura kalmıştı. Türkiye genelinde gerçekleştirilen 28 Mayıs 28. dönem Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri saat 17.00 itibariyle sona erdi.   Sandıklar açılarak sayım işlemine başlandı. Türkiye’de 28. dönem ikinci tur seçimleri gerçekleştirildi. 28 Mayıs 28. dönem Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri Türkiye genelinde tamamlandı. Oy verme işlemi saat 08.00 itibariyle başladı, oy kullanma işlemi 17.00 itibariyle sona erdi. Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da oy verme işlemi sona erdi. Elazığ’da saat 17.00 itibariyle oy kullanma işleminin sona ermesiyle birlikte sandıklar açılmaya başlandı. 

RESMİ OLMAYAN SONUÇLARA GÖRE: Kullanılan oylardan 348 bin 511’i geçerli sayıldı. Elazığ’da seçime katılım oranı yüzde 82.02 oldu. Sandıkların yüzde 100’ü açılırken, açılan sandıklarda Recep Tayyip Erdoğan 244 bin 904 oy alırken Kemal Kılıçdaroğlu 103 bin 607 oy aldı. 

YSK’DAN AÇIKLAMA YAPILDI 
 
YURT İÇİNDE; 192 bin 214 sandıktan an itibariyle 191 bin 758 sandık açılmış olup yurt içinde sandık açılma oranı 99,32'dir. Yurt içinde R. TAYYİP ERDOĞAN'ın 51.91, Kemal KILIÇDAROĞLU'nun 48,09 oy aldığı görülmüştür. YURT DIŞINDA; 5 bin 657 sandıktan 4 bin 986 sandığın açıldığı sandık açılma oranının 88.14 olduğu görülmüş, R. TAYYİP ERDOĞAN'nın yurt dışında %59.80, Kemal KILIÇDAROĞLU'nun %40.20 oranında oy aldığı görülmüştür. Yurt içi ve yurt dışı oyların genel toplamı sonucunda 197 bin 871 sandıktan 196 bin 744'ünün açıldığı ve sandık açılma oranının %99.43 olduğu görülmüş ve R. Tayyip ERDOĞAN'ın % 52.14, K. KILIÇDAROĞLU'nun % 47.86 oy aldığı görülmüştür. 
ERDOĞAN, 27 MİLYON 513 BİN 587, KILIÇDAROĞLU 25 MİLYON 260 BİN 109 oy aldığı görülmüş her 2 aday arasında an itibariyle 2 MİLYON 253 BİN 478 fark olduğu görülmüş, sisteme girilmeyen809 bin 020 oranında ki oy miktarının tamamının adaylardan herhangi birisine verilmesi halinde dahi sonuçların değişmeyeceği görülmüş ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak geçici sonuçlara göre ERDOĞAN'ın CUMHURBAŞKANI olarak seçildiği görülmüştür...’’ 

ERDOĞAN: KİMSE BU ÜLKENİN KAZANIMLARINA GÖZ DİKEMEZ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’ Seçim sonuçları bir kez daha göstermiştir ki hiç kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez. Yüzde 1 oyu olmayan partilere 40 vekil verdi. 129’a düştü CHP. Böylece kaybettiği vekiller sebebiyle CHP bunu, bay bay bay Kemal'e hesabını soracaktır. Bugün kazanan sadece Türkiye'dir.  2024'teki yerel seçimlerde İstanbul'u kazanmaya hazır mıyız? Onlar konteynerlerde, çadır kentlerde oylarını gittiler, büyük bir vakurla kullandılar. Allah onlardan razı olsun. Rabbim beterinden korusun. Söylediğim gibi inşallah bir yıl içinde de kalıcı konutları halledeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunu milletimizin teveccühü ile tamamlamış bulunuyoruz. 2 bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. Sandık başına giderek kendisi ve evlatlarının geleceği için iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.  Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Teşkilatımızın tüm mensuplarını, kadın ve gençlik kollarımızı, gönüllü olarak seçiminin sağlıklı şekilde yürümesini sağlayan herkesi tebrik ediyorum. Kadınlarımızı tebrik ediyorum, gençlerimizi tebrik ediyorum ve AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yurt içinde yurt dışında 2. tura göre yüksek oy oranlarıyla sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. Yaptığı tercihle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tebliğ eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. 21 yıldır layık olduğumuz gibi layık olacağız. Ne dedim; Pazara kadar değil, mezara kadar beraber olacağız. Bu sevda burada bitmez" dedik. Şimdi bak "Bay Bay Kemal" diyorlar. "Biz hep bu kutlu yürüyüş yarım kalmaz" demiştik. "Biz hep Türkiye bize, biz de Türkiye'ye emanet" demiştik. İsterseniz buna 3. bayı ekleyebiliriz. Bay bay bay Kemal.’’ 

SEÇİM SONUÇLARI ELAZIĞ’DA COŞKUYLA KUTLANDI 
 

Seçim sonuçları Elazığ'da Cumhur İttifakı tarafından coşkuyla kutlandı. Elazığ'da Cumhur İttifakı'nı destekleyen partililer araçlarıyla konvoy yaparak şehir turu attı. Ardından AK Parti İl Başkanlığı önüne platform kurularak kutlama yapıldı. Kutlamaya yüzlerce vatandaş katıldı. Yağmura rağmen ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile sloganlar atan partililer seçim sonuçlarını coşkuyla kutladı. 

Kutlamalarda vatandaşlara seslenen AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Bir kurgu geliştirdiler, senaryo yazdılar, tuzak kurdular ama tuzak kuranların en hayırlısının rabbimiz olduğunu unuttular. Aziz milletimiz sizin tuzaklarınızı başınıza yıktı. Adına millet ittifakı dediler ama milletimiz dışında orada ne kadar hain ve melun yapı varsa hepsini içerilerine aldılar. Bir tarafta Cumhur İttifakı vardı vatanına, milletine, bayrağına ve devletine aşık insanlar vardı. Diğer tarafta Kandil'den FETÖ'den DHKPC'den ve terör örgütlerinden mesajlarla ve talimatlarla istikameti çizilen Millet İttifakı vardı. Milletimiz kararını verdi. 28 Mayıs akşamı milletimiz yeniden bir daha Recep Tayyip Erdoğan” dedi. 

Kendilerine 28 Mayıs Demokrasi şölenini yaşatan Allah'a hamd olsun diyerek cümlelerine başlayan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Sandığa giden demokrasimize, milli irademize ve geleceğimize sahip çıkan kutlu zaferimize imza atan siz değerli hemşerilerime canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Bugün 85 milyon vatandaşımız, demokrasimiz, eser ve hizmet siyaseti kazandı. Bugün Türkiye ve cumhurbaşkanımıza gece gündüz dua eden dünya mazlumları kazandı. Milli iradenin üstünlüğüne inanan milletin adamı kazandı. Bugün Kandil'e sırt dayayanlar kandilden talimat alanlar kaybetti. Milletiyle el ele kol kola yürüyen Recep Tayyip Erdoğan kazandı” diye konuştu. 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile Cumhur İttifakına destek veren diğer siyasi parti temsilcilerinin konuşmasının ardından parti önündeki kutlamalar sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi