VEKİL KELEŞ'TEN NOTER AÇIKLAMASI VEKİL KELEŞ'TEN NOTER AÇIKLAMASI

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin UYSAL ile Genel Başkan Yardımcısı Cemal ENGİNYURT, partilerinin 1. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Elazığ’a geldiler.

Genel Başkan UYSAL, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ‘Yeter söz milletin’ sloganını kullanmasını eleştirdi. UYSAL; "Her şeyi çaldılar şimdi bunlar yetmemiş gibi Demokrat Parti’nin sloganını çalmak için var gücüyle çalışacaklar" dedi…
01-FOTO-1-DEMOKRAT PARTİ

“DEVLET ADINA ÇOK ÜZÜCÜ GÖRÜNTÜLER!..”
Genel Başkan Gültekin UYSAL; “Kirli kaynaklarla siyaseti finanse edenler ‘devleti ele geçireceğiz' diyerek çıktıkları yolda bugün âdeta partiyle devleti özdeşleştirerek, kamu görevlilerini siyaset aracı yaparak, kamunun bütçesini kendi beytülmalleri gibi kullanarak, devletin kolluğundan istihbaratına, âdeta siyasi rekabette bir unsur olarak getirdiklerine hepimiz şahidiz. Bu devlet adına çok üzücü görüntüleri görüyoruz. Ne idüğü, nereden kazandıkları belirsiz büyükşehir belediyesinde bürokrat olacak, sonrasında bakan, başbakan olacaklar, bugün çıkıp Singapur'da en büyük Türk yatırımcısı olacaklar, nasıl oluyor bu iş? Şimdi o kişinin mahdumu gitmiş, jandarma komutanından valiye, el pençe divan durur hale gelmiş. Biz bu ülkede işleyen bir demokrasiyi, hukuk düzenini birilerinin keyfine, siyaset tercihlerine göre değil tüm insanlara karşı saygı duyduğu bir işleyiş olsun diye istiyoruz.”
“SİSTEMATİK ÇÖKÜŞÜN YAŞANDIĞI BİR DÖNEMDEYİZ”
“Olmaz dediğimiz pek çok şeyin olduğu sistematik çöküşün yaşandığı bir dönemdeyiz. Bu büyük ülkede 20 yıldır Türk milletinin kendilerine mazeret bırakmayacak şekilde yetki vermelerine rağmen, bütçe vermelerine rağmen dört tane 5 yıllık kalkınma planı uygulayacak zaman vermiş olmasına rağmen Sayın ERDOĞAN'a sorsak bir mazeret içerisinde. Türk demokrasisinin belki de en zor sınavıyla karşı karşıya kalacağımız önümüzdeki seçimlerde milletimizin demokratik isyan feryadını yükselterek bu olana bitene bir ‘dur' diyeceği inancındayız. Bunun için mücadele ediyoruz susturulmaya, korkutulmaya, sindirilmeye çalışılan insanlarımızın sesini, sözünü yükseltmek için var gücümüzle çalışacağız.” Diye konuştu.


03-FOTO-3-    CEMAL ENGİNYURT

ENGİNYURT; “BU İKTİDAR 20 YILDA ELAZIĞ'DA DA YAPMIŞ YAPACAĞINI!..”
DP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal ENGİNYURT, ilde yaşanılan göç üzerinden AKP Elazığ milletvekillerini eleştirdi. “Elazığ güzel bir şehir ama sessiz bir şehre dönüşmüş. Elazığ denilince hep aklımıza Paris gibi gelirdi yıllarca. Ama görüyoruz ki maalesef bu iktidar 20 yılda Elazığ'da da yapmış yapacağını. Elazığ büyükşehir olmayı bekledi olamadı. Elazığ insanı göçtü, güya dışarıdan gelen göçle nüfus dengelendi. Sadece söz var, vaat var, çünkü seçtiğiniz vekili tanımıyorsunuz. Adam danışmanından maaş alarak geçiniyormuş açlıktan ölen bir adamı, danışmanından para alan bir adamı vekil seçiyorsunuz adam Elazığ’a bile gelemiyor değil mi parasızlıktan? O sebeple Elazığ talihsiz bir şehir olmuş inşallah bu makûs talihinizi değiştireceksiniz.”
“HERKES KORKUYOR, AKP İKTİDARI SÜRÜYOR?”
“Genel başkanımla Anadolu'yu karış karış geziyoruz, herkeste büyük bir korku var. Kimi çocuğumu işten atarlar diye korkuyor, kimi esnaf vergici gelir diye korkuyor, kimi çocuğumu işe koyamam diye korkuyor, kimi gönderdikleri koliyi bir daha göndermezler diye korkuyor ve bu korkuyla maalesef AKP iktidarını sürdürüyor. İşte biz sayın genel başkanımla birlikte bu korkuyu yenmek için büyük bir mücadele veriyoruz.” Dedi. 

Editör: Haber Merkezi