İzzet TUMAY - Elazığ’ın mevcut trafik yükünün her geçen gün artması ciddi sorunları da beraberinde getirirken, özellikle bazı merkezi bölgelerde trafikte yaşanan tıkanmalar, yasak bölgelere araç park edilmesi ve tek sıra park yapılması gereken yerlere ikinci araçların park edilmesi yaşanan sorunu içinden çıkılamaz hale getiriyor. 

GAZİ CADDESİ TAM BİR KEŞMEKEŞ! 

VEKİL NAZIRLI, TÜRKPA EKONOMİK İŞBİRLİĞİ KOMİSYON TOPLANTISINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİ VEKİL NAZIRLI, TÜRKPA EKONOMİK İŞBİRLİĞİ KOMİSYON TOPLANTISINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİ

Araç sayısının her geçen gün arttığı Elazığ’da sürücüler araçlarını park edecek yer bulmakta zorlanırken, Elazığ’ın trafiğini rahatlatma adına yapılan çalışmalar da sorunun tam manasıyla çözülmesini sağlamıyor.  

Wrt545H

Trafik sıkıntısının en bariz örneği ise Gazi Caddesi. Özellikle Ramazan ayında ve bayramda artan trafik yoğunluğu nedeniyle Gazi Caddesi’nde mahşeri bir yoğunluk yaşandı. Şehir merkezindeki trafik sıkışıklığı sürücülerin sıkıntı yaşamasının yanı sıra büyük bir zaman kaybına da neden oluyor. Bunun yanında trafik sıkışıklığının yaşanmasının en belirgin nedenlerinden birisi de çift sıra araç park edilmesi. Bazı sürücüler özellikle Gazi Caddesi ve Zübeyde Hanım Caddesi gibi trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde arabalarını park etmiş diğer bir aracın yanına ikinci sıraya park ediyor. Bu da zaten sıkışık olan trafiği daha da içinden çıkılmaz bir hale sokuyor. 

Editör: İzzet TUMAY