GÜNDEM

ELAZIĞ VAKFI’NDAN TÜRKSOY’A ZİYARET

Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı’ndan kısa adı TÜRKSOY olan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’na bir ziyaret gerçekleştirildi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ile Azerbaycan Kültür Bakanlığı Temsilcisi Elçin Gaffarlı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Vakıf Başkanı Mehmet Çağlar, Vakıf Genel Sekreteri Murat Katipoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Kent ile Harput Senfonisi konserlerinin Şefi Bujor Hoinic katıldılar.

Toplantıda Mehmet Çağlar, TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev’e Elazığ-Harput’un tarihi ve kültürüyle ilgili bilgi vererek 15 Eylül 2022’de Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de gerçekleştirilecek olan Harput Senfonisi Konserine davet etti.

Sultan Raev’de Elazığ Vakfı yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Elazığ’ı görmek istediğini, Azerbaycan’daki konsere de katılmaya çalışacağını söyledi.

Ziyaret, Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar’ın TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’e Çayda Çıra sembolü ve Harput Senfonisi konseri Cd’si, Sultan Raev’de Çağlar’a Türk Dünyasının ünlü yazarı Cengiz Aytmatov’un anısına yayınlanan kitabın takdimleriyle son buldu.