Harput’un UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması, Harput Senfonisi, turizm acentelerine Elazığ’ı tanıtma, kariyer günleri kapsamında Gönül Talu ve Prof. Dr. Canan Karatay’ın Elazığ7a davet edilmesi, Ankara’daki Elazığlı üniversiteli gençlere karşılıksız burs, Ankara’da iş insanlarıyla ve meslek gruplarıyla toplantılar, Elazığ’ın tarihi ve turistik yerlerinin THY Dergisi olan Skylife’da yayınlatılması ile Ankara7Da Çayda çıra Parkı gibi bir çok projeye imza atan Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı, Elazığ’ın ekonomik ve kültürel gelişimine yeni projelerle destek vermeye devam ediyor.

KÖPEĞİN DRON İLE İMTİHANI! KÖPEĞİN DRON İLE İMTİHANI!

Geleneksel Harput musikisinin çok sesli senfonik olarak icra edilmesini sağlayan Harput Senfonisi eseri 15 Eylül 2022 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de sahnelenmesi projesi Dışişleri Bakanlığınca onaylandı.

Bu kapsamda, Dışişleri Bakanlığı Yurt Dışı tanıtım ve Kültürel İşler Genel müdürlüğü tarafından Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’na sunulan projeler büyük bir beğeniyle karşılanırken, Bu konuda Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı ile ortak çalışma ve planlama kararı verildi.

Genel Müdür-Helsinki Büyekelçisi Deniz Çakar ve Genel Müdür yardımcısı Umut Acar ile bir araya gelen Vakıf Yönetimi, Elazığ’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan projelerin planlaması çalışmalarına başladı.

Büyükelçi Deniz Çakar, Elazığ-Harput musikisine aşına olduğunu, üniversite yıllarında Çayda çıra ekibinde yer aldığını belirterek tarihi derinliği olan ve kültürel açıdan önemli olan Elazığ7a destek olmaktan onur duyduklarını ve Bakan Mevlüt Çavuşolğ’nun da programı müsait olması takdirde izleyeceğini kaydetti.

Vakıfg Başkanı Mehmet Çağlar ise toplantıda yaptığı konuşmada, Elazığ’ın her alanda gelişiminin kendilerini çok mutlu ettiğini ve söz konusu projelerinin Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanması ve Bakanlığın himaye ve öncülüğünde olmasının resmi bir hüviyet kazandırdığını ifade ederek: “Gerek Azerbaycan’daki konser gerekse Ankara’da yabancı misyon şeflerine düzenlenecek konserin duyurulmasının ve davetlerinin Dışişleri Bakanlığımız ve Büyükelçiliğimiz aracılığıyla yapılması oldukça önemli. Başta sayın Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’na ve Yurt Dışı Tanıtım ve Kültür işler Genel Müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Vakıf olarak hedefimiz Elazığ’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak yurt dışı projelerine Harput Senfonisi’nin Avrupa’da özellikle de Almanya’da icra edilmesinin de planlamalarını yapmaktayız” dedi. 

Editör: Haber Merkezi