"Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen Dünya Engelliler Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik farkındalık oluşturacak etkinliklere yer verilen uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir.

Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir konu değil, toplumun her kesiminin ve her bireyin çabasını gerektiren ortak bir sorumluluktur. Kendilerine güvenildiği ve fırsat verildiği takdirde herkes kadar başarılı olabileceklerini kanıtlayan engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri ve kendilerini hak ettikleri yerde görmeleri şüphesiz aziz milletimizin sosyal dokusunu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Bugün engelli kardeşlerimizin sosyal, ekonomik ve kültür hayatına yapmış oldukları katkılar her türlü takdirin üstünde olup spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına her alanda ortaya koydukları başarılarla gurur duymaktayız.

İŞ İNSANI OĞUZHAN SARI'DAN YENİ YIL MESAJI İŞ İNSANI OĞUZHAN SARI'DAN YENİ YIL MESAJI

Engelli bireylerin insan vakar ve onuruna yakışır biçimde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapılan en küçük çalışmalar dahi bizim için çok önemli ve değerlidir. İlimizde engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik olarak engellilerin sağlık ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalandırılması, mesleki beceri ve eğitimlerinin sağlanması konusunda gereken önem ve gayret gösterilmektedir. Engelli vatandaşlarımızın bulundukları ortamda bağımsız hareket edebilmeleri, toplumda yaşayan diğer bireylerle eşit haklardan yararlanabilmeleri ve sağlıklı iletişim kurabilmeleri için gerekli kolaylıklar sağlanmaktadır. Devletimizin sunduğu bu imkânlarla engelli kardeşlerimizin daima yanındayız.

Bu duygularla tüm engelli vatandaşlarımızın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü” kutlar, kendilerine ve ailelerine sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam dilerim."

Editör: Haber Merkezi