WhatsApp-Image-2022-08-13-at-23.50.43

Muharrem orucunun tutulmasının ardından Elazığ’da 18’inci aşure günü Fevzi Çakmak Mahallesi Perşembe Pazarı alanında yapıldı.

Aşure Gününe İl Yöneticileri, Siyasi Parti İl ve İlçe Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Dernek Başkanları ve Kalabalık bir topluluk katıldı.

BULUT: “MÜBAREK AYDA BÖYLESİNE GÜÇLÜ BİR BİRLİKTELİK MESAJI VERMEK ÇOK ANLAMLI”

Program Öncesi konuşan Ak Parti MKYK üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, yapılan etkinlikle birliktelik mesajı verilmiş olduğunu bu yönüyle programın önemli olduğunu söyledi. Bulut, “Çok güçlü bir birliktelik mesajı bu mübarek ayda böylesine güçlü bir birliktelik mesajı vermek özellikle şu zor günlerde geçtiğimiz bir dönemde çok anlamlı. Biz sayın başkanımızı yakinen tanıyoruz yapmış olduğu hizmetleri de yakinen biliyoruz. Hem takdir ettiğimiz hem de yol yürümekten aynı şehrin evladı olmaktan mutlu olduğumuz bir başkanımız ben şahsımda bütün Cem Evi yöneticilerinin hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

WhatsApp-Image-2022-08-13-at-23.50.44-2

İstiklal Marşı ile başlayan program Sanatçı Cihan Kaya’nın deyişleri ile başladı.

YEŞİL: “BİZ BİR AĞACIN DALLARIYIZ, BİR AĞACIN MEYVELERİYİZ”

Elazığ Cem Kültür Vakfı Başkanı Cafer Yeşil, muharrem ayında yapılan aşurenin farklı düşünce ve inanışta olan insanların bir arada olabileceğinin bir simgesi olduğunu söyledi. Yeşil, “Hepimiz Aşure malzemesi gibi bir araya gelmişsek düşüncelerimiz farklı olabilir, inancımız, görüşümüz farklı olabilir ama hepimiz insandır hepimizin inandığı Allah’tır ondan başka da tanrı yoktur çünkü öyle inanıyoruz. Bizim ayrı gayrımız yoktur biz bir ağacın dallarıyız bir ağacın meyveleriyiz bu bugün olduğu gibi yarın da böyle olacak” dedi.

WhatsApp-Image-2022-08-13-at-23.50.45-3

İNSANLARA BULAŞMA RİSKİ VAR! İNSANLARA BULAŞMA RİSKİ VAR!

KEŞKEK: “AYRIMCILIĞA SON VERECEĞİZ”

Ehlibeyt Cemevi Dernek Başkanı Müslüm Keşkek, Ülkede devamlılığın sağlanması için kardeşliği barışı huzuru adaleti daim kılacağız diye konuştu. Keşkek, “Güzel ülkemizde Cumhuriyetimizin, devletimizin ve demokrasimizin geleceği için hep birlikte barışı, huzuru, kardeşliği ve adaleti daim kılacağız, ayrımcılığa son vereceğiz” dedi.

WhatsApp-Image-2022-08-13-at-23.50.46

ALTUN: “KERBELA VAKASI ÇOK BÜYÜK VE ACI BİR OLAY”

Ehlibeyt Cemevi Dedesi Hüseyin Altun, Kerbela olayının insanlık tarihinin üz karası olduğunu dile getirirken Hz. Hüseyin ile ilgili bilgi verdi. Altun, “Değerli canlar Kerbela’nın vakası çok büyük ve acı bir olaydır.  Dünya tarihinin insanlık adına yüz karasıdır” dedi.

WhatsApp-Image-2022-08-13-at-23.50.46-1

CÖMERT: “KERBELA BÜTÜN ÜMMETİN ORTAK ACISIDIR”

İl Müftü Yardımcısı Özer Cömert, kerbela olayının bütün ümmetin ortak acısı olduğunu söyledi. Cömert, “Değerli canlar Kerbela, meşrebi, mezhebi ve düşüncesi ne olursa olsun bütün ümmetin ortak acısıdır. Kerbeladan çıkaracağımız ders onun ayrılık ve gayrılığı değil tevhid ve kardeşliğe vesile kılmak” dedi.

WhatsApp-Image-2022-08-13-at-23.50.46-2

ŞERİFOĞULLARI: “RABBİM BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAİM KILSIN”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, birlik beraberlik vurgusu yaptı. Şerifoğulları, “Bizlere yurt olmuş bu topraklarda asıllar boyunca her türlü farklılıklarımıza rağmen kardeşçe yaşamayı her türlü fitneye rağmen bir ve beraber olmayı başarmış bir milletiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın inşallah hep bir ve beraber olarak milletimize, bayrağımıza ve ülkemize sahip çıkarak bu ülkeyi muhasır medeniyetler seviyesine getirmek hepimizin sorumlulukları arasındadır” ifadelerini kullandı. 

WhatsApp-Image-2022-08-13-at-23.50.46-3

EROL: “BİRBİRİMİZİN YAŞAM TARZINI SAYGI OLARAK GÖRMELİYİZ”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, farklılıkların ayrıştırmayı değil karşılıklı saygıyı getirmesi gerektiğini söyledi. Erol, “Hepimizin hayata bakış açısı, yaşam tarzı, kültürlerimiz, geleneklerimiz, doğal olarak birbirinden farklı olabilir ama hepimizin farklılıkları birbirimizden ayrıştırma, ötekileştirme değil tam tersine birbirimizin yaşam tarzına saygı olarak görmeliyiz” dedi.

WhatsApp-Image-2022-08-13-at-23.50.47

Konuşmaların ardından program semah, lokma duası ve deyişlerle devam etti.

Program İl Protokolünün Aşure dağıtması ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi