23 ELAZIĞ FK’DA ARİF OSMAN GENÇTÜRK DÖNEMİ 23 ELAZIĞ FK’DA ARİF OSMAN GENÇTÜRK DÖNEMİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme" projesi ile geleceğin şampiyon sporcuları Elazığ’da da tespit edilmeye devam ediliyor. 
Gençlik ve Spor Bakanlığının hayata geçirdiği "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme" projesi çerçevesinde ilköğretim 3. sınıf öğrencilerine yönelik yetenek taraması programı tüm hızıyla devam ediyor. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından uzman antrenörler eşliğinde yapılan yetenek taramasında yapılan testler ve ölçümler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın veri havuzunda toplanıyor. Daha sonra yapılacak olan değerlendirmeler ve temel spor eğitimleri ile çocukların yetenekli oldukları spor dalları tespit edilip yönlendirmeleri yapılıyor. Bu çerçevede depremler ve pandemi dönemi yıllarını da kapsayan Elazığ'da 2017 ile 2024 yılları arasında ortak tarama sonucu yaklaşık 30 bin öğrenci tarandı ve yeteneği tespit edilenler ise sporcu kimliği geliştirme eğitim program ile spora yatkın bulunarak ilgili branşlara yönlendirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda geniş ve kapsamlı olarak yıl boyunca verilecek olan eğitimleri içeren ve eğitimler sırasında ve sonunda test ve ölçümlerin yapıldığı ’Sporcu Kimliği Geliştirme Eğitim Programı’ devam edeceği belirtildi. 
Öğrencilerden Beril Yüzbaşı, “Üçüncü sınıfa gidiyorum. Burada koştuk, zıpladık ve top attık. Bence ben iyi yaptım. Benim isteğim jimnastik veya tenis olmasıdır. Burada herkes kendi yeteneğiniz keşfetmek için geliyor. Kendi boyunu, kilosunu, koşmasını ve top atmasını ölçüyor. Sonrasında ise yeteneğini görüyor" şeklinde konuştu. 

Editör: İzzet TUMAY