Şuurlu Öğretmenler Derneği 6. İl Eğitim Şurasını gerçekleştirdi. Ahmet Tevfik OZAN Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen, Eğitim Şurası’na Belediye Başkan Yardımcısı Nazif BİLGİNOĞLU, STK Temsilcileri ve dernek üyeleri katıldılar.

BÖLGE YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ BÖLGE YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

HABİB KARAÇORLU: ‘’DİN EN ÖNEMLİ GERÇEKLİKTİR’’

Derneğin Elazığ Şubesi Başkanı Habib KARAÇORLU; “Türkiye’nin 65 ilinde şubelerimiz bu eğitim şölenini düzenliyorlar. Bu sene ilahiyat fakültemizden 2, Eğitim Fakültesi’nden bir değerli hocamız programımıza katıldılar. Eğitim konusunu masaya yatırmak istedik. Din insanın yeryüzünde var oluşundan beri vazgeçilmez olan, insan hayatını tamamen etkileyen, şekil veren, yönlendiren en önemli kurumdur, en önemli gerçekliktir. Dolayısıyla yeryüzünde ilkokullar mabetlerdir ilk öğretmenler peygamberlerdir. Bu gerçekliği göz önüne almamız lazım.” Diye konuştu.

‘’EĞİTİM TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ MESELESİ OLMALIDIR’’
KARAÇORLU eğitimin önemini anlatırken; “İslam âlimleri çok büyük gelişmelere imza attılar. Biz İslam âlemi olarak üç asırdan beri batının ve batı medeniyetinin gerisinde kaldık. Geri kalmamızın sebebini İslam’a bağlayanlar oldu. Batı bugün ahlâk ve değerler konusunda büyük bir erozyon yaşamakta ve uçuruma doğru yuvarlanmaktadır. Biz eğitimi kendimize dert edinmişiz. Eğitim bizim sevdamız, davamız. Çünkü eğitim düzelmeden hiçbir şeyin düzeleceğine inanmıyoruz. Dolayısıyla eğitim Türkiye’nin en önemli meselesi olmalıdır.” Dedi.

MEHMET ZEKİ ATAŞ; ‘’EN BÜYÜK ZENGİNLİK EĞİTİMDİR!’’

Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki ATAŞ, ülkeler için en büyük zenginliğin eğitim sistemi olduğunu kaydederek; “Ülkelerin, milletlerin sahip olduğu en büyük zenginlik eğitim sistemi ve yetişmiş olan eğitimli, millî ve manevi yönden donanımlı insan kaynağıdır.” Derken, son olarak söz alan Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet ERDEM ise katılımcılara İslâm’da Öğretmen ve Öğrenci hukukunu anlattı.

Editör: Haber Merkezi