SAKATLAR DERNEĞİ ÜYELERİNE DESTEK İÇİN KAMPANYA SAKATLAR DERNEĞİ ÜYELERİNE DESTEK İÇİN KAMPANYA


Elazığ Şeker Fabrikası tarafından 67. Pancar Alım ve İşleme Kampanyası Açılış Töreni gerçekleştirildi…


YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Elazığ Şeker Fabrikası’nda düzenlenen etkinliğe Elazığ Valisi Ömer TORAMAN, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü DEMİRBAĞ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa PİRİNÇCİ, Yurtbaşı Belde Belediyesi Başkanı Yasin YILMAZ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat EVREN, Kamu Kurum Müdürleri, STK temsilcileri ile davetliler katıldı…

İLK PANCAR HASADINI FABRİKAYA GETİREN 5 ÇİFTÇİYE ARMAĞAN
İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik, sırasıyla Kur'an-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmaları, halk oyunları gösterisi ve kurdele kesimi ile devam etti. Bu sene ilk pancar hasadını fabrikaya getiren 5 çiftçiye ise il protokolü tarafından çeşitli armağanlar taktim edildi…

TORAMAN; “GÜZEL BİR FABRİKA, BÖLGEMİZ VE İLİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR TESİS!”

Çiftçilere kazasız belasız üretim dileyen Vali Ömer TORAMAN; Güzel bir fabrika bölgemiz ve ilimiz için önemli bir tesis. İnşallah bu kampanya dönemini de kazasız belasız geçer. Çiftçi ve pancar eken kardeşlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.

EROL: ‘’BU BÖLGENİN DE TÜRKİYE’NİN DE GELECEĞİ TARIMDIR!’’

Milletvekili Gürsel EROL programdaki konuşmada; ‘’Buranın özelleştirme kapsamından çıkarılması olumlu bu adım. Bayraklardaki 'Üretimde Milli Değer' yazısı cumhuriyetimizin milli değere, milli tarıma değer verdiğinin en somut örneklerindendir.  Çiftçi ve üreticinin desteklemesi lazım.” Dedi.

DEMİRBAĞ: ‘’KAMPANYA DÖNEMİ’NİN VERİMLİ GEÇMESİNİ DİLİYORUM’’

Milletvekili DEMİRBAĞ yaptığı konuşmada; “Şeker pancarı ve dolayısıyla şeker üretimi Dünya genelinde büyük önlem arz ediyor. Ben öncelikle şeker pancarı üreticisi kardeşlerimize, köylümüze, çiftçimize emeklerinden dolayı saygılarımı sunuyorum ve kampanya döneminin kazasız, belasız, verimli bir şekilde geçmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyor, sevgiler, saygılar sunuyorum.” Dedi.   


MÜMTAZ ÇELİK: ‘’200 BİN PANCAR 110 GÜNDE İŞLENECEKTİR’’

Şeker Fabrikası Müdürü Mümtaz ÇELİK ise; “21 Eylül Çarşamba günü başlayacak olan kampanyamız, 200 bin pancar işleyip, 110 gün İşlenecek pancarda 27 bin ton kristal şeker üretilecekken yan ürün olarak 8 bin ton melas, 60 bin ton da yaş küspe elde edilecektir.” Diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi