31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala Elazığ’da siyaset arenası günden güne hızlanıyor. AKP'den Elazığ’ın sevilen siyasetçisi Şahin Şerifoğulları’nın; Yeniden Refah Partisi’nden 23. ve 24. dönem Elazığ Milletvekili duâyen siyasetçi Faruk Septioğlu’nun; Saadet Partisi’nden 2023 Genel Seçimleri’nde Millet İttifakı’na büyük bir oy desteği sağlayan Abdullah Akın’ın; Milliyetçi Hareket Partisi’nden Elazığ’ın sevilen simalarından akademisyen Murat Aygen’in ve CHP'den de nahif kişiliğiyle tanınan Coşkun Çağlar Duran’ın kıyasıya rekabeti sürerken Elazığlı seçmenin oyunu kime vereceği merak konusu…


ELAZIĞ’DA ADAYLAR BELLİ GÖZLER 31 MART’TA! 

31 Mart Yerel Seçimleri’ne 61 gün kala Elazığ’da siyaset aranası hızlanmaya devam ediyor. Elazığ Belediye Başkanlığı’nı kazanmak için adayların kıyasıya rekabeti sürerken, Yüksek Seçim Kurulu tarafından siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için kura çekimi geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldı. 
Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) ilan edilen seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi adına parti temsilcilerinin de katılımıyla YSK Başkanlığında kura çekildi. Kuraya, seçime katılma yeterliliğine sahip 35 parti katıldı. Kura çekiminde oy pusulasında 1. sırada kendine yer bulan AK Parti olurken, Yeniden Refah Partisi 8. sırada, Saadet Partisi 34. Sırada, Milliyetçi Hareket Partisi 31. Sırada, Cumhuriyet Halk Partisi ise kendisine 18. Sırada yer buldu. Ayriyeten Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, ‘’YSK kararıyla seçime katılma yeterliliğine sahip 36 siyasi parti tespit ve ilan edilmiştir. Seçim takviminde işleyen süreç içerisinde Yenilik Partisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmayacağını belirttiğinden kura çekimine 35 siyasi parti katılmıştır.’’ Diyerek sürecin işlediğinin ve kura çekinin sona erdiğinin altını çizdi… 


1-125

AK PARTİLİ ŞERİFOĞULLARI VATANDAŞIN İLGİSİNDEN MEMNUN, KENDİSİNDEN EMİN! 

Yerel Seçim Hazırlıklarını sürdüren AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin ŞERİFOĞULLARI hafta sonunu Elazığ’daki alışveriş merkezlerini ziyaret ederek geçirdi. Yaptığı ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan ŞERİFOĞULLARI; “Bizim sevdamız da, davamız da Elazığ. Aziz şehrimiz Elazığ’a yeniden hizmet edebilmek için, Elazığ’ımızı geleceğe taşıyacak olan yatırımlarımızı hayata geçirebilmek için ve şehrimizi bölgenin lideri konumuna getirebilecek projeleri kıymetli hemşehrilerimizle buluşturabilmek için kapı kapı geziyor, vatandaşlarımıza yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Bu kapsamda Park 23 AVM’de esnaflarımız ve vatandaşlarımızla buluşmanın mutluluğunu yaşadık. Bizleri bağrına basan, samimi ve içten duygularla yaklaşan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Rabbim, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin.” ifadesinde bulundu. 

-34
 PALULU DUÂYEN SİYASETÇİ FARUK SEPTİOĞLU YENİDEN REFAH’TA VATANDAŞLARLA BULUŞACAK… 
Geçtiğimiz hafta Yeniden Refah Partisi’nden Elazığ Belediye Başkan Adaylığını açıklayarak gündemi sarsan Faruk SEPTİOĞLU geçtiğimiz Pazar günü Elazığ’a döndü. Havalimanı’nda büyük bir kalabalık tarafından karşılanan SEPTİOĞLU’nun siyaseti özlediği gözlerinden kaçmazken, SEPTİOĞLU’nun Yeniden Refah Partisi’ne büyük bir oy kazandıracağı gözler önündeydi. Faruk SEPTİOĞLU’nun adaylığını ilan eden Genel Başkan Fatih ERBAKAN ise; ‘’Elazığ milletvekili Merhum Ali Rıza Septioğlu'nun oğlu, 23. ve 24. Dönem Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu partimize katılarak Elazığ Belediye Başkan Adayımız oldu. Kıymetli başkanımızı tebrik ediyor, hayırlı hizmetler diliyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
 
 2-54
ABDULLAH AKIN PROJELERİNİ AÇIKLAYAN İLK ADAY OLDU!  

GÜRSEL EROL'DAN TARİHÎ MADEN ÖNERGESİ GÜRSEL EROL'DAN TARİHÎ MADEN ÖNERGESİ

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah AKIN, hayata geçirmek istediği projelerle Elazığ’ı bölgenin lideri yapmak istiyor. Projelerini çeşitli başlıklar altında kamuoyuna detayları ile birlikte sunan Akın, Elazığ’a adeta çağ atlatacak, 40 stratejik proje ve 10 tane de tamamlayıcı projeyi detayları ile aktardı. Depremlerin ardından Elazığ’ın en çok ihtiyacı olan şeylerden birinin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çeken Belediye Başkan Adayı AKIN; “Kentsel Dönüşüm başlığı altındaki projemizi; kentsel dönüşüm uzmanlarının, şehir plancılarının ve deprem uzmanlarının ortak çalışmasıyla hazırlayacağız. Şehir merkezindeki mahallelerimizi yeniden imar ve inşa edeceğiz. Böylelikle ihtiyaçlara cevap vermeyen konut, dükkân, altyapı, üstyapı ve sosyal alanlarda ihtiyaç duyulan tüm yapılar vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatını canlandırmak temel hedefimiz.” dedi.

“DOĞUKENT-HİLALKENT TRAMVAY HATTI İLE ŞEHRİ BİR UÇTAN BİR UCA BAĞLAYACAĞIZ”
Öte yandan Halk Ekmek Fabrikası açacaklarını ve yeni evlenecek çiftlere destek vereceklerini belirten Belediye Başkan Adayı Akın; “Doğukent ve Hilalkent Tramvay Hattı projesiyle Elazığ'ı bir uçtan diğer uca bağlayacak ucuz, sessiz ve hızlı tramvay hattı ile şehirde ulaşımda büyük bir kolaylık ve güvenlik sağlayacağız. Diğer taraftan mahallelerimizin sosyoekonomik yapısını birbirine bağlamış olacağız. Enerjisini güneşten alacak bu sistem maliyeti çok düşük ve kesintisiz ulaşıma, toplu taşımaya rağbeti artırıp şehrimizdeki trafik sorununa kökten çözüm üretmiş olacağız.” Diye konuştu. 

5-8

MURAT AYGEN VE MHP TEŞKİLATI MİLLETVEKİLİ IŞIKVER ÖNCÜLÜĞÜNDE EKİP RUHUYLA HAZIRLANIYOR! 
Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Teşkilatı yine hazır kıta bir şekilde Milletvekili Semih IŞIKVER öncülüğünde Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Elazığ’daki özlemine son veren ve yaptığı siyasi hamleler ile vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Milletvekili Semih IŞIKVER’e bu seçim dönemi de büyük görev düşüyor. Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı’nda teşkilatına yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Milletvekili IŞIKVER teşkilatından ve belediye başkan adayı Murat AYGEN’den emin bir şekilde hazırlıklarına devam ediyor.
 
MURAT AYGEN; ‘’ELAZIĞ MURADINA ERECEK!’’ 

Geçtiğimiz hafta seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat AYGEN, akademik hayatı boyunca Elazığ’a hizmet etmenin gayretinde olduğunu belirtirken, “Yaklaşın 10 asırlık bir süredir, Türk-İslam sancağının dalgalandığı bu aziz şehir; sadece bölgemizde ve ülkemizde değil engin kültür havzası ve medeniyet tarihiyle Türk-İslam coğrafyasında ve tüm dünyada akis bulan, müstesna konumu, tarihi, kültürel dokusu ve kaynaklarıyla tüm insanlığın nazarını celbeden bir potansiyele sahiptir. Bu bakımdan Elazığ demek; tarih demektir, kültür demektir, medeniyet demektir, musiki demektir, mimari ve estetik demektir. Bizler şehrimize nazar ederken bu idrakle ve bu şuurun kalplerimize nakşettiği aşkla bakıyoruz ve öyle bakmaya devam edeceğiz. Tüm siyasi, mesleki ve akademik hayatımız boyunca memleketimize bu hassasiyetlerle hizmet etmenin gayretinde olduk.” Diye konuştu. 

‘’AZİZ ELAZIĞLILARIN HUZURUNUZA ÇIKTIK!’’

Ayriyeten Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat AYGEN, davalarının siyasi bir mevzi kazanmanın çok ötesinde olduğunu dile getirerek, “Hemşerilerimizin neşesini kendi neşemiz, acısını ve kederini kendi acımız ve kederimiz, ihtiyacını kendi ihtiyacımız olarak bildik ve sizlerin de teveccühü ile memleketimizde bugüne kadar almış olduğumuz tüm idari, mesleki, siyasi ve sosyal sorumluluklarda bu istikamette hareket ettik. Vakit çalışmaya talip olma vaktidir diyerek kollarımızı sıvadık ve aziz Elazığlıların huzurunuza çıktık.” şeklinde konuştu.

 
  3-29
COŞKUN ÇAĞLAR DURAN’A GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL’DEN TAM DESTEK! 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Elazığ ziyareti kapsamında parti binasında yaptığı konuşmada, kente direnç kazandırmak ve değişimi vurgulayarak destek istedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür ÖZEL, geçtiğimiz hafta Elazığ'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. ÖZEL, ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada, Elazığ'ın dirençli bir kent olması ve çeşitli sorunlara karşı dirençli hale gelmesi için destek istedi. ÖZEL, konuşmasında CHP'nin Elazığ'da gösterdiği performansa değinerek, geçmiş dönemdeki uyumlu çalışmaları hatırlattı. Ayrıca, 31 Mart yerel seçimlerinde adayları Çoşkun Çağlar DURAN'a destek çağrısında bulunarak, gelecekte Elazığ'ın çehresinin değişeceğini ve kaderinin şekilleneceğini ifade etti. CHP Genel Başkanı, gelecek süreçte güzel günlerin birlikte yaşanacağını belirtirken, acıları, depremleri ve sıkıntıları birlikte yaşadıklarını ifade etti. Elazığ'ın dirençli bir kent olması için destek isteyen ÖZEL, kentin direncini artırmayı ve Elazığ'ı ayağa kaldırmayı hedeflediklerini söyledi. Elazığlıların yüzünü güldürüp, rahat ettireceklerini vurgulayan ÖZEL, iyi ve dürüst bir yönetim ile çokça hizmet vaadinde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye genelindeki belediyelerde gösterdiği performansı hatırlatan ÖZEL, göç alan belediyelerin CHP tarafından yönetildiğini dile getirdi. 

Editör: İzzet TUMAY