Elazığ Belediyesi yaptığı bilimsel etkinliklerle bilim ve teknolojiyi Elazığlı vatandaşlarla buluşturarak bilimsel anlayışı geniş toplum kitlelerine yaymaya, katılımcılara yaparak ve yaşayarak öğrenme deneyimi sunmaya devam ediyor.  

Bu kapsamda Elazığ Belediyesi öncülüğünde İl Özel İdaresi, Fırat Üniversitesi, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Gençlik Kolları iş birliği ile Aşağı Demirtaş Konteyner Kenti'nde  “Bilimin Yüzyılı Bilim Şenliği“ düzenlendi. Uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenecek olan Bilim Şenliği'nde sosyal bilimler, fen bilimleri, mühendislik, zeka oyunları, müzik gibi birçok alanlarda etkinlikler yer aldı. Dünya Ahıska Türkleri Birliği Gençlik Kolları üyesi Selim Kamiloğlu, programda emeği geçenlere teşekkür dileklerini iletti. Dünya Ahıska Türkleri Birliği Gençlik Kolları Genel Koordinatörü Berk Ülker, bilim festivalinin çocuklar üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekti.  

YILMAZ: BURADAKİ ÇOCUKLARIN SEVİNÇLERİNİ GÖRMEKTE ÇOK ANLAMLI  

ELAZIĞ’DA GENÇLİK VE SPOR FESTİVALLERİ ELAZIĞ’DA GENÇLİK VE SPOR FESTİVALLERİ

Fırat üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Fırat Üniversitesi olarak gençlere ilim ve bilim alanında gerçekleşen etkinliklere destek vereceğinin altını çizerek, “Seve seve koşa koşa ki burada da çok kıymetli hocalarıma da çok teşekkür etmek istiyorum bu etkinliği gerçekleştirmek için üzerimize ne düşerse hazır olduğumuzu belirtmiştik şuanda buradayız. Bütün hocalarımız bütün akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz sürece katkı sunmak ilim ve bilim noktasında gençlerimize çok kıymetli kardeşlerimize soydaşlarımıza bazı bilgiler aktarmak için hazır bir şekilde bekliyorlar. Bir çocuğa dokunmak bile bu noktada çok kıymetli bu anlamda buradaki kalabalık buradaki çocukların sevinçlerini görmekte çok anlamlı” dedi.  

Editör: Haber Merkezi