Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Elazığ’da ağır hasarlı binalara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘Ağır Hasarlı’ yazıları asıldı. 
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Elazığ’da ağır hasarlı binalarda yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede, depremlerden en çok etkilenen mahallelerden biri olan merkeze bağlı Sarayatik Mahallesi de depremden en çok hasar gören mahallelerden birisi oldu. Ortalama bin kişinin göç ettiği mahallede vatandaşları sevindiren haber Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Ekipler, itiraz süreninin bitmesiyle birlikte ağır hasar alan binalara kırmızı etikette ‘Ağır Hasarlı’ ibaresini yapıştırdı. Yapıştırılan etiketlerin ardından en kısa süre içerisinde ağır hasar alan yapıların yıkılması bekleniyor. 
 
''Binaların yıkılacak olması bizler adına sevindirici'' 

PİYASADA ÖLÜ BALIK TEDİRGİNLİĞİ PİYASADA ÖLÜ BALIK TEDİRGİNLİĞİ

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Sarayatik Mahalle muhtarı Aytaç Şahinoğlu, “Binalara kırmızı etiket yapıştırılmadan önce çok şikayet alıyorduk. Kırmızı etiketlerin yapıştırılmasıyla binaların yıkım sürecinin de başlayacağının bilinmesi vatandaşlarımızda bir sevince neden oldu'' dedi. 
6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak nitelendirdikleri depremde Sarayatik Mahallesi'nde birçok binanın ağır hasarlı olduğunu belirten Sarayatik Mahalle muhtarı Aytaç Şahinoğlu, ''Mahallemiz eski bir bina olduğu için 2020 depreminde de birçok binamız yıkılmıştı. Arkamızda bulunan sokağın tamamı ağır hasarlı. Bu sokakla alakalı ve diğer ağır hasarlı binalarla alakalı yıkılmaları üzerine sürekli şikayet alıyorduk. Küçük çocuklar oyun oynuyorlar ve madde bağımlıları sürekli oralarda bulunuyor diye şikayetler alıyorduk. Bununla alakalı gerekli kurumlara durumu ilettiğimizde yasal sürecin bitmediğini bu nedenden dolayı da yıkamayacaklarını iletmişlerdi. Şuan itibariyle ağır hasarlı binaların yıkılabileceğini artık önünde hiçbir engelin kalmadığı etiketleri yapıştırdılar. İtiraz süreci bitti. Binalardan herhangi biri mahkemelik olmamışsa binaların yıkılmasıyla herhangi bir engel kalmıyor. Bina sakinleri isterse 10 gün içerisinde herhangi bir yıkım şirketi ile anlaşarak kendileri de belirli bir ücret karşılığında yıktırabiliyorlar. Bu ücreti şirketler, bina sakinlerine demir ücreti olarak da veriyorlar. Bu ücrette vatandaşlarımız ve depremzedelerimize bir nebze de olsa yaralarına merhem oluyor. Bizim istediğimiz vatandaşlarımızın ağır hasarlı binalarını yıktırabilmesidir. Yıktıramazlarsa ne olacak, 10 gün içerisinde ruhsat almayan ve 1 ay içerisinde ağır hasarlı binalarını yıktırılmayan binalar ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri tarafından valiliğe bildirilecek. Valiliğimiz de İl Özel İdaresi tarafından ihaleye çıkarttıktan sonra devletimiz tarafından yıkılacak. İnşallah kazasız belasız bir yıkım süreci gerçekleşir. Binalara kırmızı etiket yapıştırılmadan önce çok şikayet alıyorduk. Kırmızı etiketlerin yapıştırılmasıyla binaların yıkım sürecinin de başlayacağının bilinmesi vatandaşlarımızda bir sevince neden oldu. Toz olacak, toprak olacak ve yıkım sürecinde sıkıntılar yaşayacağız fakat tehlikeli binaların yıkılması bizler adına sevindirici oldu. İnşallah kazasız belasız bir şekilde yıkımlar gerçekleşir” dedi. 

Editör: Haber Merkezi