Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından aralarında Elazığ’ın da olduğu depremden hasar gören 16 şehirde hasar tespit başvuruları başlatıldı…

İŞ İNSANI OĞUZHAN SARI'DAN YENİ YIL MESAJI İŞ İNSANI OĞUZHAN SARI'DAN YENİ YIL MESAJI

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI VE 16 İL
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta çok sayıda binayı yıkıcı şiddette meydana gelen deprem esnasında çöken yapıların yanı sıra, çok sayıda bina da ağır hasar aldı. Kahramanmaraş depreminin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yıkıma uğrayan ve zarar gören şehirlerdeki binaların son durumunun tespit edilmesi amacıyla hasar tespit başvuruları başlatıldı. Hasar tespit başvuruları kapsamında; Adana, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa ve Van olmak üzere 16 ilde evlerinin zarar görmüş olduğunu düşünen vatandaşlar başvuru yapabilecekler.
BAŞVURULAR İÇİN…
Konutlarının meydana gelen depremin ardından hasar aldığını bildirmek isteyen vatandaşlar e-devlet veya //hasartespit.csb.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapabilecekler. Hasar tespit başvurularında kontrol için vatandaşların; il, ilçe, mahalle, sokak ve bina numaralarını girerek başvuru yapmaları gerektiği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi