İzzet TUMAY - Elazığ’da kış aylarında ikinci el araç satışlarında yaşanan durgunluk havaların ısınmasıyla başlamasıyla birlikte yerini hareketliliğe bırakması beklentisi boşa çıktı.

Elazığ Galericiler Sitesi’nde özellikle hafta sonu ciddi bir yoğunluk yaşanmasına rağmen fiyatların yüksek olması pazara gelen vatandaşların eli boş dönmesine neden oluyor.

Elazığ’da ikinci el araç satışı ile uğraşan esnaflar, piyasaların özellikle kış aylarında durgun olduğunu, bu durgunluğun havaların ısınmasıyla birlikte yerini canlılığa bırakması gerekirken tam tersi araç satışlarında ki durgunluğun devam ettiğini belirterek, “Havalar ısınıyor. Yaz aylarında eskiden ikinci el araç satış oranı kış aylarına göre biraz daha yüksek olurdu. Ancak bu yıl ikinci el araç fiyatlarında ki yükseliş satışları çok ciddi şekilde olumsuz etkiledi” dediler.

VATANDAŞ  ‘YÜKSEK’ FİYATTAN ŞİKAYETÇİ

CAMİ DUVARLARININ SPREY BOYA İLE İMTİHANI CAMİ DUVARLARININ SPREY BOYA İLE İMTİHANI

İkinci el araç almayı planlayan alıcılar ise fiyatların yüksek olmasından şikâyetçi. İkinci el araç almayı planlanan vatandaşlar fiyatlarının yaz ayları ile birlikte biraz daha düşmesini umuyor. İstedikleri arabayı kafalarında ki fiyata bulamadıklarını belirten vatandaşlar, bazı ikinci el arabaların sıfır araba fiyatına yakın bir fiyatla satıldığını iddia ederek, “Artık ikinci el araçlarda sıfır araç fiyatına yakın fiyatlarla satışa sunuluyor. Fiyatlar gerçekten çok yüksek. Devlet işinde çalışanlar için sıkıntı yok. İstedikleri şekilde sıfır araç alma imkânına sahipler. Ancak dar bütçeli vatandaşın sıfır araç alma gücü çok az. Bu nedenle ikinci el piyasasına bakıyoruz. Ancak bakmakla kalıyoruz çünkü fiyatlar gerçekten çok yüksek. İnşallah yeni yeni girdiğimiz yaz aylarıyla birlikte fiyatlar düşer” dediler.

Editör: Haber Merkezi