İzzet TUMAY-  Araç sayısının her geçen gün arttığı Elazığ’da sürücüler araçlarını park edecek yer bulmakta zorlanırken, merkezi cadde ve sokaklarda araçlar artık çift taraflı park ediliyor.  Elazığ’ın trafiğini rahatlatma adına yapılan çalışmalar da sorunun tam manasıyla çözülmesini sağlamıyor.

Elazığ’ın mevcut trafik yükü nedeniyle sürücüler park edecek yer bulmakta zorlanırken, her geçen gün büyüyen trafik sorununa kalıcı bir çözüm bulunamaması sıkıntıları da arttırıyor.

Elazığ merkezde birçok bölgede kapalı otopark olmasına rağmen her geçen gün artan araç sayısı nedeniyle Elazığ’da ciddi bir trafik ve park sorunu yaşanıyor. Elazığ’da merkezi cadde ve sokaklarda artık çift taraflı araç park ediliyor. Araç sayısının her geçen gün arttığı Elazığ’da sürücüler araçlarını park edecek yer bulmakta zorlanırken, Elazığ’ın trafiğini rahatlatma adına yapılan çalışmalar da sorunun tam manasıyla çözülmesini sağlamıyor.

BAZI CADDELER ‘İSTİLA’ ALTINDA!

Tek taraflı araç parkına açık bazı caddelerde yasak olmasına rağmen araç park edilmesi trafik akışında ciddi sorunlara neden olurken yaşanan sorunlara kalıcı çözüm bulunamaması sorunun büyümesine sebep oluyor. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi’nin trafiği rahatlatmak adına yaptığı çalışmalara ve önlemlere rağmen, Elazığ'da özellikle akşam saatlerinde merkezi caddelerde ciddi tıkanmalar ve sıkıntılar yaşanıyor.

tttttt

VAHİM İDDİÂ: MADEN’DE KADROLU EŞEKLER KAYIP! VAHİM İDDİÂ: MADEN’DE KADROLU EŞEKLER KAYIP!

YASAK BÖLGELERE HATTA KALDIRIMLARA DAHİ ARAŞ PARK EDİLİYOR

Elazığ merkez dahil birçok bölgede araçların park edecek yer olmadığı için mecbur kalmaları nedeniyle park yasağı olan yerlere dahi park etmek zorunda kalmaları, bunun yanında merkezi caddelerin araç sayısının her geçen gün artmasından dolayı belli saatlerde trafiğin kilitlenmesi, merkezi caddelerde çift sıra araç park edilmesi Elazığ’da yaşanan trafik sorununun en bariz örnekleri olarak gösterilirken, Elazığ şehir merkezinde belli saatlerde trafik akışında yaşanan tıkanmaların önüne geçilmesi adına daha önce belli kurumlar tarafından yapılan ‘iyileştirme’ çalışmalarına rağmen, trafikte yaşanan sorunlara bir türlü kalıcı çözüm bulunamıyor ve Elazığ’ın trafik çilesi her geçen gün artıyor.

KALICI ÇÖZÜM ŞART!

Bu sorunların kalıcı şekilde çözüme kavuşturulması adına başta Elazığ Valiliği olmak üzere Elazığ Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne büyük görevler düşüyor. Bu nedenle kamuoyunda trafik ve park sorunlarının çözüme kavuşturulmasında aktif rol üstlenen bu üç kurumun kısa vadede el birliği içerisinde kalıcı bir çözüm bulması beklentisi var. Elazığ’da trafikte yaşanan sıkıntıların son bulması adına ana arterlerde, kavşak düzenlemeleri, sinyalizasyon düzenlemesi, şerit sayısının arttırılması, tek yön uygulamaları ve yol genişletme çalışmaları yapılmasına rağmen, Elazığ’ın birçok merkezi noktasında bulunan caddelerde özellikle resmi kurumların mesai bitim saatlerinde aşırı bir trafik yoğunluğu yaşanması nedeniyle büyük sıkıntı yaşanıyor ve bu kadar ciddi problemler yaşanmasına rağmen bu sorunların çözümü adına şu ana kadar ilgili kurumlar tarafından el birliği yapılarak kalıcı bir çözüm üretilmemesi ise kafalarda soru işaretlerine neden oluyor. Bu sorunların kalıcı şekilde çözüme kavuşturulması adına başta Elazığ Valiliği olmak üzere Elazığ Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne büyük görevler düşüyor. Bu nedenle kamuoyunda trafik ve park sorunlarının çözüm kavuşturulmasında aktif rol üstlenen bu üç kurumun kısa vadede el birliği içerisinde kalıcı bir çözüm bulması beklentisi var. Bizlerde TURAN Gazetesi olarak kamuoyu adına soruyoruz, Trafikte yaşanan sıkıntıları ve park sorununu kim çözecek?

Editör: Haber Merkezi