HAZARBABA DAĞI’NDA GÖL MANZARASI EŞLİĞİNDE YAMAÇ PARAŞÜTÜ KEYFİ HAZARBABA DAĞI’NDA GÖL MANZARASI EŞLİĞİNDE YAMAÇ PARAŞÜTÜ KEYFİ

Elazığ’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başlatılan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen 11 Kasım'da ağaç varlığını çoğaltmak için düzenlenen fidan dikme etkinlikleri, bu yıl 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları'nı kurmak için “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganıyla sürüyor. Bu çerçevede Elazığ’da Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara ceviz, badem ve sedir olmak üzere 6 çeşit fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 
Vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttıklarını belirten Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “Bu yıl ki temamız, Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes. 81 ilde eş zamanlı milyonlarca fidanlar toprakla buluşturuldu. Elazığ’da da şehrin aziz insanlarıyla birlikte fidan dikim etkinliği oldu. Cumhuriyetin 100. Yılı olması nedeniyle kurum olarak biz Elazığ’da 100 bin fidanı ücretsiz olarak halka dağıtalım diye bir planlama yaptık. Bugün de Elazığ’ımızın Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisi ile karşılaştık. Dağıttığımız fidanların arasında ceviz ve badem de var. Kimisi onlara rehavet ediyor. Kimisi mezarlıklarına sedir ve cam türlerine talep ediyor. Biz burada ücretsiz bir şekilde vatandaşlarımızın bu taleplerini karşılıyoruz. Buradaki etkinlik bugünle sınır ama biz bunu bir haftadır başlattık. Tüm ilçelerde halk ücretsiz fidan dağıtım etkinliklerimiz oldu. 100 bin fidanı bu hafta boyunca dağıtmayı planladık. İlçelerde geçen Cuma gününden başladı. Fidan dikimine gelenlere de ayrıca fidanlar dağıtıldı” dedi. 

Editör: Haber Merkezi