Elazığ’ın Cumhuriyet Dönemi’ndeki en eski gazetesi, ülkemizde yayın hayatına devam eden yerel gazeteler içinde en eski beş gazeteden biri olan Gazeteniz TURAN yıllardır bozmadığı etik ve ilkeli haberleriyle Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) tarafından ‘’Yılın Yerel Gazetesi’’ ödülüne layık görüldü…

Mayıs 1930 tarihinde Merhum İhsan TURAN tarafından kurulan Elazığ’ın Cumhuriyet Dönemi’ndeki en eski gazetesi, ülkemizde yayın hayatına devam eden yerel gazeteler içinde en eski beş gazeteden biri olan TURAN Gazetesi yaptığı haberler ile her zaman Elazığ’ın ve Elazığlı’nın sesi oldu…

Gazeteniz TURAN, ‘’Yılın Yerel Gazetesi’’ ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da katılımıyla 4 Ocak da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek ödül töreninde alacak…

02- SÜRMANŞET- TURAN GAZETESİ ÖDÜL  (1)

93 YILLIK TURAN GAZETESİ!

Vilayet matbaasında çalışan daha sonra ise 1927 yılında kurmuş olduğu matbaada faaliyetlerini sürdüren İhsan TURAN tarafından kurulan TURAN Gazetesi günümüze kadar yayın hayatını devam ettiren ender gazetelerden biridir. Bu bakımdan Türkiye’de en uzun süredir yayın hayatını sürdüren birkaç gazeteden biridir.

TURAN Gazetesi’nin sütunlarında makale, fıkra, deneme, şiir, hikâye, tefrika roman gibi birçok edebi sanat yer almıştır. Gazetede imzası bulunan birçok isim vardır. İhsan TURAN, Ahmet Şükrü SUNGUROĞLU, Eyüp ŞEDELE, Ömer Naimi ERDEM, Nurettin ARDIÇOĞLU, N. SUGÖZÜLÜ, Bahattin ÖGEL, Hulusi YETİŞKİN, Ali Rıza ALP, Ahmet KABAKLI, Mehmet AYTUĞ, Fikret MEMİŞOĞLU, Şemşi BELLİ, Mevlüt BİNGÖL, İshak SUNGUROĞLU, Bedri AVCI, Bedri ÇARŞANCAKLI, Elmas YILDIRIM, Mehmet Mevlüt ÖZAYDIN, Ömer SANAÇ, Fethi ÜLKÜ, Muhsin PARLAR, Naci TOLAY, Kemal TURAN, Hadi KOÇDEMİR, İsmet TURAN, Yaşar BÜYÜKAĞAOĞLU, Mehmet OZAN, Mehmet BİCO, Haydar DUMAN, Yusuf HAYALOĞLU gibi isimler gözümüze ilk çarpanlardır.

 02- SÜRMANŞET- TURAN GAZETESİ ÖDÜL  (4)

CHP MİLLETVEKİLİ EROL'DAN "BAKAN IŞIKHAN'A SORU ÖNERGESİ"  CHP MİLLETVEKİLİ EROL'DAN "BAKAN IŞIKHAN'A SORU ÖNERGESİ" 

ANADOLU YAYINCILAR DERNEĞİ TARAFINDAN YILIN YEREL GAZETESİ ÖDÜLÜ…

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) tarafından bu yıl 7’ncısı düzenlenecek Anadolu Medya Ödülleri töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek. AYD Genel Başkanı Sinan BURHAN Anadolu Medya Ödülleri programına ilişkin açıklamalarda bulundu.

BURHAN, bu yılki ödül töreninde verilecek ödülleri Çok değerli jüri üyeleri Yavuz DONAT (Sabah Gazetesi), Zafer ŞAHİN (Kanal D), Nermin YURTERİ (NTV), Mehmet AKBAY (Gezegen Mehmet Kral FM), Nurettin BAY (Kon TV) ve Anadolu’daki medya mensupları ile istişare ederek tespit ettiklerini, Türkiye’nin tüm coğrafyasını temsil eden bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu sene sadece yerel medyanın ödüllerde değerlendirilmeye alındığını ifade eden Sinan Burhan, Yerel medyanın önemine vurgu yaparak, “Bu sene Anadolu’da başarılı çalışmalara imza atan kuruluşlara ve zor şartlar altında mesleğini icra eden yetenekli kişilere ödül verilecektir. Törene Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’da iştirak edecek” dedi.

iZcm_82b_400x400

MURAT TURAN: ‘’GAZETEMİZİN ASIRLIK BİR ÇINAR OLMASINA GAYRET GÖSTERECEĞİZ!’’

Yılın Yerel Gazetesi Ödülü’nü 4 Ocak 2023 Tarihi’nde Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın katılımıyla alacak olan TURAN Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi Murat TURAN, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından TURAN Gazetesi’ne ödül verilecek olmasını ilişkin açıklamalarda bulundu. TURAN Gazetesi’nin Elazığ ve Bölge için bir gazeteden daha çok okul ve misyon görevini üstlendiğini ifade eden Murat TURAN açıklamalarını şöyle sürdürdü; ‘’Anadolu Yayıncılar Birliğinin bu yılki ödül töreninde Gazetemiz TURAN’ı ‘’Yılın Yerel Gazetesi’’ seçmesi bizleri son derece mutlu etti. Kurulduğu günden bu yana basın ve yayıncılıkta önemli hamleler yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan BURHAN ve değerli yönetimine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Anadolu Yayıncılar Derneği, kurulduğu günden bugüne kadar yerel ve uydu TV kanallarına, gazetelere büyük destekler sağladılar. Bu sene de 1930 Yılı’ndan bu yana ülkemizde yayın hayatına devam eden yerel gazeteler içinde en eski beş gazeteden biri unvanıyla yayın hayatına devam eden gazetemizi böyle onurlu bir ödüle layık görmeleri bizi son derece gururlandırmıştır. Bu ödüle layık olmak gücümüze güç katmıştır. Bizler TURAN Ailesi ve TURAN Gazetesi olarak, bu gururu okuyucularımız ve bizlere güç veren bizleri her zaman destek olan eşimiz ve dostlarımızla yaşıyoruz. TURAN Gazetesi, kuşaklardır süren doğru ve etik habercilik anlayışıyla, siz okuyucularımıza her zaman dürüstlükten taviz vermeden özel ve Elazığ’ın menfaatlerini savunan haberler ile hemşehrilerimizin yanında olacaktır. TURAN Gazetesi, Elazığ için bir gazeteden çok öte, bir Çınar, bir okuldur. Ben bu ödülü, TURAN Gazetesi’ne bugüne kadar emek verip ebediyete intikal eden aile büyüklerimize, Genel Yayın Yönetmenimiz Vehbi COŞKUN’a, Yazı İşleri Müdürümüz Oğuzhan SARI’ya ve haber müdürümüze, birbirinden değerli yol arkadaşlarımız olan köşe yazarlarımıza, dizgi, baskı ekibimize ve dağıtımdaki tüm kardeşlerime armağan ediyorum. Gazetemizin Kurucusu Merhum İhsan TURAN, oğulları merhum İsmet, Kemal, Turan ve Celal TURAN ile gazetemize emek vermiş, hizmet etmiş tüm ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet, halen bu gazetenin varlığını sürdüren çalışanlarına da sağlık ve başarılı çalışmalar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi