Sadece at yarışlarının yapıldığı bir yer olarak düşünmeyin; içerisinde birçok sosyal faliyetin gerçekleştirilebileceği, bir yaşam alanına sahip olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Aromatik Tıbbi Bitkilerin üretiminin yapıldığı bir alandan, inşa edilmekte olan empati parkuruna yürüdüğünüz zaman, her ayrıntısı incelikle düşünülmüş, atıl malzemelerin çöpe değil de, değerlendirildiği parkları görüp gezerek gerçekten farkındalığı hissedebiliyorsunuz.

ELAZIĞ’DA 4.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM! ELAZIĞ’DA 4.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

Çalıştıkları kurumu ve işgal ettikleri makamların hakkını veren ve görevde bulunduğu süre içerisinde bir farkındalık yaratmaya çalışan Elazığ Hipodrom Müdürü Mehmet DEMİRÇELİK, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

DEMİRÇELİK; "Elazığ Hipodromunu sadece atyarışlrının yapıldığı bir mekan algısından çıkarıp; sosyal bir yaşam merkezine dönüştürmek için elimizden gelen tüm çabayı sarfediyoruz. Bu kapsamda tıbbi aromatik bitkilerin üretildiği bir "Tıbbi Aromatik Bahçemiz", artık kullanım ömrünü tamamlamış malzemelerden derleyerek oluşturduğumuz" Geri Dönüşüm Parkımız", Engelli vatandaşlarımızın yaşamış oldukları zorlukları anlayabilmek ve bu deneyimi tecrübe edip yaşayabilecekleri bir "Empati Parkurumuz", bu parkın içerisinde ziyarete gelen vatandaşların tecrübe edeceği bazı aktiviteler olacaktır; at sevgisini ve at binme aktivitesini yapabilecekleri alanlarımıza tüm Elazığ halkını davet ediyorum." dedi.

Ekip

Elazığ'da atçılığın ve at sevgisinin çok ileri düzeyde olduğunu belirten DEMİRÇELİK; "Çalışmalarını yapmakta olduğumuz bir projemiz için, geçmişte Elazığ'da cins atları besleyen, onların nadide koşu takımlarını saklayan aileleri bulmamızı ve gerek fotograf ve gerekse bilgi bazında bize yardımcı olarak eski ailelere ulaşmamızı sağlayan, yardımlarını bizlerden esirgemeyen değerli büyüğümüz Sedat ÇAĞLAYAN, ağabeyimize de teşekkürleri borç bilirim" diye sözlerine devam etti.

Mudur-1

 Türkiye'deki tek göl manzaralı olan hipodromunda, At sevgisi ile ilgili sanatsal çalışmaların da yağıldığına değinen DEMİRÇELİK; "Fırat Üniversitesinden Rüçhan KEÇECİ hocam ile tanışmamız, hipodromumuz ve sanatseverler içinde bir şans olmuştur. Hipodromumuzda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda kendisinden aldığımız destekler için de kendisine  ayrıca teşekkür etmek istiyorum" dedi. 

Editör: Deniz TURAN