ELAZIĞSPOR’DA GÜNDEM VE 3 PUAN

İstanbul Deplasmanı’nda maç sonunda yaşanan olay Sancaktepe –Elazığspor Karşılaşması’nın önüne geçerken, sosyal medyadaki yankılarıyla da tartışma konusu oldu…
Tabii, İstanbul’da alt kategoride ve ücra bir statta oynanan bir maçta değil de en azından televizyon yayınının olduğu bir ortamda yaşansa, ülke gündemine oturacak boyutta “sansasyonel” bir vukuat sayılacaktı Elazığspor’un iki futbolcusu arasındaki arbede!
Öyle ya Süper Lig’de özellikle de futbolda ülkenin vitrini sayılan stadyumlardan birinde ve Galatasaray’ın iki futbolcusu arasında biraz daha ileri boyutta yaşanan benzer olay, sonuçlarıyla hâlâ tartışılıyor.
Galatasaray’da MARCAO’nun, genç takımdaşı Kerem AKTÜRKOĞLU’nu milyonların önünde yumruklaması öyle kolay geçiştirilemedi!
Adli suçlardaki kamu dâvâsı misâli Galatasaray’ın futbolcularına vereceği cezayı beklemeden, PFDK vasıtasıyla MARCAO’nun fiili saldırısının faturasını 8 resmî maçtan men ve 21 bin lira olarak kesen TFF, elbette kendi takım arkadaşına yönelik hareketleri nasıl “Futbol Oyun Kuralları” gereği cezalandırmak zorundaysa, “Müsabaka Talimatları”na da uygun davranmak mecburiyetindeydi.
Şimdi MARCAO ile Kerem AKTÜRKOĞLU olayı benzeri bir vukuat yaşanan Elazığspor’da, sosyal medya farklı ve abartılı karşılasa da neticede Yiğitcan ile genç Yusuf Ensar arasındaki olay konusunda Elazığspor Yönetimi, bence içinde bulunduğumuz şartlara en uygun kararı aldı…
***
MARCAO ile Kerem AKTÜRKOĞLU’nun kavgasının gerçek nedenini sadece Galatasaraylılar biliyor?
Oysa biz, telefon çekimleriyle tanık olduğumuz Yiğitcan ile Yusuf Ensar arbedesinin gerçek sebebini biliyoruz…
Sancaktepe’nin fanatik çocuklardan oluşan taraftar grubunun çirkin tezahüratlarına, hatta kulaklarımıza kadar gelen küfürlerine maç sonuna kadar dayanan Yusuf Ensar, 90+9’da gelen golümüzün de coşkusuyla bir işâretle cevap vermiş!
Hem tecrübeli olduğu, hem de takım kaptanlığını yaptığı için genç kardeşi Yusuf Ensar’a hatalı davranışından dolayı uyarıda bulunmakta haklı olan Yiğitcan da arkadaşına müdahâle etmiş?
İki oyuncumuzun da mazur görülecek geçerli mâzeretleri var, ama yanlışları ve hataları nedir?
Yusuf Ensar tahriklere kapılmamalı, hele oyun alanında tribünlerle muhatap olmanın “Futbol Oyun Kuralları” gereği oyundan ihraç olma sebebi sayıldığını bilmeliydi!
Yiğitcan ise genç arkadaşına bir ağabey ve takım kaptanı olarak uyarıda bulunmanın ötesinde müdahâle etme hakkına sâhip olsa da, bunun oyun alanının ortasında üstelik bir de ayağını kullanarak fiiliyata dökmek şeklinde yapılmasının hiçbir izâhı olamayacağını bilmelidir!
Netice olarak bir otorite boşluğundan kaynaklanan bu fiiliyata “kadrodışı” cezası veya “para” cezası verilmesi beklentisine karşılık, yönetim aldığı kararla, geçmişte olduğu gibi bir yanlışa düşmedi ve oyuncuları uzlaştırarak, Elazığspor’u cezalandırmadan uygun olanı yaptı!..
***
Elazığspor’da gündeme damga vuran değinilmesi gereken bir başka konu da; Formasını da giydiği Elazığspor’a yıllarca altyapıda görev yaparak hizmet etmiş, bu sezon Elazığlı gençleri, “bizim çocukları” hazırlık döneminde çalıştırarak lige hazırlamış olan Teknik Sorumlu Kenan KAMAÇ’ın, kendine haksızlık yapılmasına rağmen 3 hafta sonra koparıldığı takımına tesislere giderek tatlı ikrâmında bulunup oyuncularıyla sarmaş dolaş hasret giderişiydi…
Herkesin kaçıp, küsüp, bir daha semtine uğramadığı Elazığspor’a darılmayan, aksine geçici olanların inâdına gençlere morâl vererek takımını sâhiplenen Kenan KAMAÇ’ın davranışı, sıradışı ve takdire değer doğrusu!..
***
Uzun uzadıya değindiğim, “gündem” olan bu iki olumlu gelişmenin Elazığspor’a Kâhta 02 Spor Maçı’nda doping tesiri yaptığı muhakkak…
Elazığspor, çok önemli bir 3 puan kazanırken, Kenan Hoca’nın sezon başında dediği gibi oynanan her maçtan sonra “bizim çocuklar” biraz daha iyi olacak, kazandıkça kendilerine özgüven duyacaklardır!
Ancak, Elazığspor’un maça, yani ilk yarıya ve 2. yarılara çok iyi başlangıç yapıp sonradan duraklama gibi bir sendromu var ki bu sorun mutlaka giderilmeli?
Bir de “bizim çocukları” sahiplenip, özgüven aşılamak dururken, her eleştiriye karşı çıkıp faturayı futbolcularına kesip, Bordo-Beyazlı takıma oyuncu değişiklikleri de dâhil olmak üzere kenardan aşırı ve yanlış müdahâlelerle zor anlar yaşatanları görmek gerek!
Zirâ, Çatalca karşısında 4-0’dan maçı 4-3’e taşıyan, Sancaktepe önünde galibiyeti elden kaçırıp 90+9’da beraberliği kurtaran, Cumartesi günü Kâhta 02 Spor Maçı’nda takımın kurgusunu bozup, rakip takımı yüreklendiren müdahâleleri unutup, Elazığspor’un fiziksel eksikliğinden söz etmek, bence sezon öncesi hazırlıklarına dil uzatmak ve açıkça abesle iştigal etmek demek!