İzzet TUMAY - Emekli maaşına ek zam konusunda açıklamalar ardı ardına gelse de zam bir türlü gerçekleşmiyor.

Gazeteniz TURAN’a açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat GÜR; ‘’Durumu içler acısı olan emekliler resmen açlık ve sefalete terk edildi, biz emekliler olarak artık ikinci sınıf insan ve üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz!’’ Dedi.
Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat GÜR, emeklilerin içinde bulunduğu vahim durumu Gazeteniz TURAN’a anlattı. Emekli insanların ikinci sınıf insan, üvey evlat muamelesi görmek istemediğini belirten GÜR, gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’Emekliler olarak meclisin açılmasını dört gözle bekliyoruz. Şu anda zam ile ilgili yaşanan bir gelişme yok, açıklanan açlık sınırına ilişkin konuşacak olursak emekliler resmen açlık ve sefalete terk edildi.  Biz emekliler olarak artık ikinci sınıf insan ve üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz.’’ Dedi.

EMEKLİ VATANDAŞLAR

‘’EMEKLİLER AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR’’
Emeklilere yönelik iyileştirme ve seyyanen zammın acilen yapılması gerektiğini ifâde eden Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat GÜR sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’6-7 milyon emekli açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Yani emeklilerin şimdiki durumu maalesef hiç iç açıcı değil. Türkiye’nin bozulan ekonomisinin faturasını emekliye kestiler. Eğer bir ceza kesilecekse tüm kesimlere kesilmesi lazımdı ama emekliyi bir kambur olarak gördüler. Yani en azından 3-4 bin lira memura verilen seyyanen zammın yarısını bu ekim ayında meclis açılır açılmaz verileceğini taahhüt ettiler gibi ama ne derece doğru olur onu tam olarak bilmiyoruz. Ocak ayı deniliyor ama ocak ayına kadar zaten şu an emeklinin hali perişan, içler acısı yılbaşına kadar nasıl geçinecek nasıl yaşayacak bu da ayrı vahim bir durum.’’ Dedi. 

‘’EMEKLİ DIŞLANIYOR VE BİZ BU TUTUMU ANLAYAMIYORUZ!’’ 
Artık çoğu emeklinin evinde tencerenin kaynamaz hale geldiği ve emeklinin geçim sıkıntısının günden güne büyüdüğünün altını çizen Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat GÜR, ‘’Artık emeklinin evinde tencere kaynamıyor. TÜİK denen Türkiye İstatistik Kurumu var. Bu kurum, bugünkü aylık yüzdeli oranları hiç gerçeği yansıtmayan oranlar şeklinde açıklıyor. Biz bu TÜİK denen kurumu kınıyoruz. TÜİK gerçeği yansıtmayan rakamlar üzerinde açıklamalar yapıyor. Madem ki TÜİK sen bu rakamları açıklıyorsun, aynı pazardan aynı marketten ekmek almıyor musun? Yani bu emekli yine bu kadar dışlanıyor? Yine emekli sefaletle baş başa bırakılıyor, biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Emeklilik kazanılmış bir haktır, verilenler bir lütuf değildir. Açlık sınırı altında ezilen emekliye sadaka değil sağlıklı ve onurlu yaşamaları için bir zam vermelerini bekliyoruz. Biz emekliler olarak onurlu ve gururlu, asil insanlarız. Bizim sadakaya ihtiyacımız yok. Bizim normal standartlar içerisinde yaşamamızı sürdürebilmemiz için diğer kesimlere verilen zamların aynısını emeklilerimize ve dar gelirlerimize, dul ve yetimlerimize de uygulanmasını istiyoruz.’’ Dedi. 

ELAZIĞ'DA ALT GEÇİTLERİ SU BASTI, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, YURTTAŞ MAHSUR KALDI! ELAZIĞ'DA ALT GEÇİTLERİ SU BASTI, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, YURTTAŞ MAHSUR KALDI!

‘’BİZE KİMSE ÜVEY EVLAT GÖZÜYLE BAKAMAZ!’’

Son olarak Emekli vatandaşların isteklerinin artık gerçekleşmesi gerektiğini söyleyerek sözlerini tamamlayan Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat GÜR; Emekli, bu ülkenin her karış toprağında emeği, alın teri olan insanlardır. Devletin öz evlatları değil de üvey evlatları durumuna düştük. Biz bu akil ve asil insanlar olarak, hiçbir zaman üvey evlat olmadık, kimse bize bu gözle bakamaz. Biz bu devletin akil insanlarıyız, onurlu şerefli insanlarız. Kimse bizim duygularımızla oynamasın. Son zamanda Fatih ERBAKAN’ın bir dayatması ve isteğiyle hükümet sanki bir köşeye sıkıştı ve memura yapılan seyyanen zammın hiç değilse 3-4 bin lirasının bu ekim ayında meclis açılır açılmaz yansıtılacağının sözünü verdiler, biz bu sözün tutulmasını dört gözle bekliyoruz.’’ Diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi