Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Vakfı tarafından düzenlenen "Deprem Bölgesi Gönülden Gönüle Kardeşlik Köprüsü Hayır Çarşısı" etkinliğinde Elazığ Belediyesi standını ziyaret etti. 

ELAZIĞ’DA ‘SARI BENEKLİ SEMENDER’ GÖRÜLDÜ ELAZIĞ’DA ‘SARI BENEKLİ SEMENDER’ GÖRÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Vakfı tarafından düzenlenen depremden etkilenen 11 ilin stantlarının yer aldığı "Deprem Bölgesi Gönülden Gönüle Kardeşlik Köprüsü Hayır Çarşısı" etkinliğine destek ziyaretinde bulundu. 
Eyüpsultan Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Şule Yüksel Şenler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta’nın yanı sıra iş dünyasından hayırseverler, sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

EMİNE ERDOĞAN ELAZIĞ BELEDİYESİ STANDINI ZİYARET ETTİ 

Etkinlikte Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan EBEGEM’in Sir Altı Çinicilik ve Tel Kırma El Sanatları eğitmenlerinin ve kursiyerlerinin hazırlamış olduğu el emeği göz nuru ürünler de sergide beğeniye sunuldu. 
Elazığ Belediyesi standında depremzedeler tarafından üretilen ürünlerle ilgili Belediye personellerinden bilgi alan Emine Erdoğan, burada ürünleri yapan depremzedelerle bir süre sohbet etti. 

ERDOĞAN: “KALPLERİMİZ HAFTALARCA ELAZIĞ'DA ATTI” 

Etkinlikte konuşan Emine Erdoğan, sözlerine depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Emine Erdoğan Hanımefendi, “Hayırsever milletimizin yüce gönlünün timsali olan kardeşlerimizle bir araya gelmenin buruk mutluluğunu yaşıyorum. Kalplerimiz haftalarca Elazığ, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye ve Malatya'da attı. Pek çok ülke toprağından daha geniş coğrafyaya yayılan, ender görülen şiddette, dahası üst üste gelen depremler ve seller ile sınandık. Buna rağmen devletimiz, afetlerin başladığı ilk andan itibaren tüm kurumlarıyla varlığını hissettirdi. Sabahın ilk saatlerinden itibaren gıda, kıyafet, elektronik cihaz, çadır, konteyner sevkiyatı ve arama-kurtarma çalışmalarının ivedilikle başlatıldığını belirterek, bakanlıkların ve bütün kurumların iş makineleri, gemiler, tırlar, helikopterler, uçaklar ve insansız hava araçları seferber oldu. Gönüllüler, sivil toplum kuruluşlarımızın aracılığıyla olsun bireysel girişimleriyle olsun afet bölgesindeki halkımızın yardımına koştular. Bu zorlu süreçte, güzel ülkemizdeki her evin bir hayır kurumuna her vatandaşımızın iyilik neferine dönüştüğüne birlikte şahit olduk." diye konuştu. 
Konuşmanın ardından deprem bölgesinde faaliyet gösteren belediye başkanları ile hatıra fotoğrafı çektiren Emine Erdoğan, daha sonra stantları gezdi. 
Emine Erdoğan, 11 il adına açılan; vazolar, el işi dikiş nakış ürünleri, antika eşya, yağlı boya tablolar, tekstil ürünleri ve hediyelik eşyanın bulunduğu sergide satın aldığı ürünleri, yine depremzedeler yararına AFAD'a bağışladı. 
"Satın Al Bağışla" fikriyle hayata geçirilen sergide, hayırseverler tarafından depremzedeler yararına satın alınan eşya AFAD'a bağışlanabiliniyor. Çarşı, 25 Temmuz'a kadar açık kalacak. 

Editör: Haber Merkezi