KEBAN BARAJ SAHASI SUCUL HAYATI ‘OLUMSUZ’ ETKİLEYECEK KARAR! KEBAN BARAJ SAHASI SUCUL HAYATI ‘OLUMSUZ’ ETKİLEYECEK KARAR!

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi genel istişare toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık’ta katıldı.

Açıklamalarda bulunan Bağımsız Aday Prof. Dr. Yasemin Açık, tüm kentleri engelli bireylerin yaşayabileceği hale getirmeliyiz” dedi.

Bağımsız Aday Prof. Dr. Yasemin Açık, “Aslında sadece bu hafta içerisinde değil ömrümüzün yettiğince ve şu anda yapmamız gereken o kadar şey var ki önce kafamızdaki engelleri aşmalıyız daha sonra yaşadığımız ortamdaki engelleri aşmalıyız. Gerçekten tüm kentleri engelli bireylerin yaşayabileceği hale getirmeliyiz. Sokaklar, kaldırımlar, otobüsler aynı zamanda evler inşallah bu tür bir şehirleşmeyi yaygınlaştırmamız gerekiyor. Tüm Türkiye’de. Biliyorsunuz Avrupa’da çok güzel gelişmiş yerler var çok güzel hazırlanmış şehir planlamaları var inşallah bizimde şehrimiz bu şekle gelecektir” dedi. Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Metin Fırat engellilerin yaşadığı sorunlara değindi.

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Metin Fırat, “Ben başta sorunlarımızın haklarımızın birer birer yok edilmesi, ulaşım hakkımızın yıllardır ertelenmesi engellilerin çocuklarının eğitimden uzaklaşması engeller çözüm kapasitesinde yer alınmaması bu açıdan düşüncelerimle 16 Mayıs Engelliler Haftası tüm toplumu engellerin kaldırılması için duyarlı olmaya çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Sait Çeçen, bakanlığın sunduğu imkanlarla engelli bireyler için ellerinde geleni yaptıklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Sait Çeçen, “Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz olarak bakanlığımız nezdinde taşrada engellilerimize yönelik bazı hizmetlerimizi ve özellikle engellilerimiz için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalıştığımızı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

İş İnsanı Metin Cantimur, bu tür derneklere her türlü desteğin sağlanması gerektiğini altını çizdi.

Cantimur, “Bu derneğe hepimiz insan olarak elimizden gelen destekleri vereceğiz bunu sözde bırakmayacağız. Sayın başkan bize bildirecek bizde gereken yardımları yapacağız çünkü bu engelliler derneği çok önemli bir dernektir, çok önemli bir kuruluştur” ifadelerine yer verdi. Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular oda başkanı Mitat Ulaş özel bireylerin bu anlamlı günlerini kutladı.

 Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular oda başkanı Mitat Ulaş, “Engelli ifadesini kullanmaktan kendimi imtina ediyorum. Çünkü benim için toplum için ben inanıyorum ki özel insanlar olarak görmeliyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi