CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, yaptıkları basın açıklamaları ve sosyal paylaşımlarıyla birbirlerine meydan okudu.

ELAZIĞ'DA YAĞMUR VE DOLU HAYATI FELÇ ETTİ!

Elazığ’da bir anda bastıran yağmur ve dolu hayatı felç etti. Birçok alt geçidi su bastı, araçlar mahsur kaldı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyardığı sağanak Elazığ’da etkili oldu. Bir anda bastıran yağmur bazı kesimlerde dolu olarak görüldü. Sağanakla birlikte birçok alt geçidi sularla oldu. Ana caddelerin nehre döndüğü kentte, araçlar mahsur kaldı.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NDAN PAYLAŞIM: “ALTYAPI İHALESİYLE İLK KAZMAYI VURARAK YILLARIN PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”
Yaşanan sel sonrası Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, paylaşımda bulunarak “Kıymetli hemşehrilerimiz, kısa süreli bir yağışta bile şehrimizin altyapısının ne kadar yetersiz olduğunu görüyoruz. 20 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz altyapı ihalesiyle ilk kazmayı vurarak yılların problemini ortadan kaldıracağız inşallah” dedi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI YAĞIŞ SONRASI SAHAYA İNEREK İNCELEMELERDE BULUNDU

Elazığ’da yeniden etkisini sürdüren yağış sonrasında Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kent genelinde meydana gelen hasarı yerinde tespit ederek incelemelerde bulundu.

Yağmur sonrasında hemen çizmelerini giyen Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sahaya indi. Başkan Şerifoğulları, kent genelinde meydana gelen hasarları yerinde tespit ederek belediye personellerinin çalışmalarını inceledi.

Öte yandan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 20 Mayıs'ta kent genelinde alt yapı için ilk kazmanın vurulacağını aktarmıştı.

EROL: “ELAZIĞ’IN KADERİNİ BİZ DEĞİŞTİREREK BU KENTİ SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol geçtiğimiz gün meydana gelen yağışlar ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve bu açıklamalarına AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut cevap vermişti.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tekrar bir açıklama yaparak ilk seçimde iktidar olarak Elazığ’ın kaderini değiştireceklerini ve Elazığ’ı sahipsiz bırakmayacaklarını söyledi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise Milletvekili Bulut’a cevabında; “Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, sel baskını sonrası yaptığımız açıklamaya cevap verme ihtiyacı duymuş. Metin Bulut, Elazığ’ın seçilmiş bir milletvekili, çaresizlikle yaratmaya çalıştığı polemiklere karşılıklı cevap vermeyi, onu muhatap almayı doğru bulmuyorum. Biz siyasi anlayışımız gereği doğru bulduğumuz işleri takdir ederiz, yanlışa da yanlış deriz. 20 yıllık beceriksizliği, ihmali telafi edeceğini söyleyen, 20 Mayıs’ta altyapı ihalesini gerçekleştireceğini ifade eden Belediye Başkanı’nın tutumunu olumlu karşıladığımızı dile getirdik.  Bizim işimiz yalan dolan değil, deprem sürecinde söylenen yalanlarla Elazığ’ın geldiği yer ortada. Elazığ’ın sahibi Elazığlılarsa sorun yok, ama zaten sorun milletvekili arkadaşların iktidar olarak Elazığ’ımıza sahip çıkmaması ve bu kenti sahipsiz bırakmasıdır. İnşallah ilk seçimde iktidar olarak ELAZIĞ’ın kaderini biz değiştirerek bu kenti sahipsiz bırakmayacağız, ilimizi iktidarın uygulamalarında öncelikli ayrıcalıklı örnek bir ELAZIĞ yapacağız.” açıklamasına bulundu.
 

BULUT: “HER FIRSATTA TRİBÜNLERE OYNAMAK SİYASET DEĞİLDİR”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un açıklamasına yazılı olarak cevap veren AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, Elazığ’ın sahibinin Elazığlılar olduğunu vurgulayarak “Bunun ne demek olduğunu Elazığlı olmayan hiç kimse anlayamaz” dedi.

“CUMHURİYET TARİHİNİN REKOR KONUT ÜRETİMİ ELAZIĞ’DA YAPILMIŞTIR”

Milletvekili Metin bulut açıklamasında; “CHP’li Milletvekili Gürsel Erol bizi tanıyan herkes bilir ki çaresizlik bizden uzaktır. Biz çare ve çözüm insanıyız. Polemik yaratma meselesine gelince böyle bir derdimiz yok. Gerçekleri karşımızdakinin kim olduğuna bakmaksızın söylemek gibi bir sorumluluğumuz var.  CHP Milletvekili yalan dolanla işlerinin olmadığını iddia ediyor. Bakalım bu iddiasının arkasında durabilecek mi? Göreceğiz! Evet tekrarlıyorum: Elazığ’ın sahibi Elazığlılardır. Bunun ne demek olduğunu Elazığlı olmayan hiç kimse anlayamaz. Kendisi de anlayamaz. Oysa Elazığlı olsaydı kastımızın ne olduğunu anlayacaktı.  CHP’li Milletvekili deprem sonrası Elazığ’ın geldiği yer ortadadır diyor. Cumhuriyet Tarihinin rekor konut üretimi Elazığ’da yapılmıştır. Dile kolay 25.000 konut yapılmıştır. Dünyaya örnek olacak büyük bir başarıya imza atılmıştır. Bu başarı Elazığ’da gerçekleşti. Kendisi görmek istemese de hakikat budur. AK Parti 2 yılda 25 bin konut, 40 okul (büyük oranda tamamlandı), 28 okulun güçlendirmesini, camiler ve bunların alt yapılarını yaparken CHP’li vekil söz verdiği 3 okulun ihalesini bile yaptıramadı. İki yılda üç okul yaptıramadılar. Üç okul yapamayan CHP kalkmış bizleri iş bilmezlikle, hizmet üretmemekle suçluyor” dedi.

''CHP BELEDİYELERİ ŞEHİRLERİ PERİŞAN ETTİ''

CHP’li belediyeleri eleştiren Milletvekili Bulut; “CHP’li Gürsel Erol bize ithafen yaptığı açıklamanın bir yerinde Elazığ’ı ayrıcalıklı ve örnek şehir yapacaklarından bahsediyor. Kendi memleketi Tunceli’de milletvekilliği yaptı. Tunceli kendisiyle hangi ayrıcalıkları kazandı? Bir anlatsın da bizler de bilelim. Biz açıklamamızda CHP Belediyelerinin şehirleri nasıl perişan ettiğini örnekleriyle anlattık. Buyursun o öve öve bitiremediği CHP Belediyeciliği ile ilgili ortaya koyduğumuz somut gerçeklere itiraz etsin.  Siyaset krizden, kaostan, afetlerden nemalanma fırsatçılığı değildir. Sürekli alkış peşinde koşmak siyaset değildir. Her fırsatta tribünlere oynamak siyaset değildir. Bu basit hakikatleri CHP’li Milletvekili Gürsel Erol’a hatırlattık ve hatırlatmaya devam edeceğiz.  Bıkmadan, usanmada, sabırla…” ifadelerini kullandı.

GÜRSEL EROL VE İKİNCİ AÇIKLAMA!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaparak, Milletvekili Metin Bulut’a sert sözlerle yüklendi:

Milletvekili EROL’un açıklamaları şöyle: “Metin Bulut, Elazığ’ımız için yaptığımız uyarıları dikkate almadan bize cevap yetiştirmeye çalışacağına, beceriksizliklerini örtmek için çabalayacağına 20 senedir yapılmayan altyapı nedeniyle birkaç dakikalık yağmurda selle, taşkınla uğraşmak zorunda kalan esnafımızdan, hemşehrilerimizden hatasını kabul edebilen her erdemli insan gibi çıkıp özür dile!

Okulların ihalelerinden bahsetmişsin, milletvekili olmuşsun ama bürokratik işleyişten hala haberin yok.

Milli Eğitim Bakanlığı hazırlanan projeleri onaylamadan ve inşaat alanının teslimini yapmadan Belediyeler ihale yapamaz.

Ayrıca sen bir milletvekili olarak neden  okulların ihaleleriyle bu kadar ilgilisin?

Aklın fikrin hep bu işlerde olduğu için mi, deprem sürecini de  aynı mantıkla yürüttüğünüz için mi okul ihaleleri ile de bu kadar ilgileniyorsun?

Fırsatçılık konusuna gelirsek; yıllardır hangi krizi kimin nasıl “fırsata” çevirdiği, o işlerde şahsınızın fevkalede mahir olduğu tüm Elazığ’ın malumu.

“Elazığ’ın sahibi Elazığlılardır,  Elazığlı olmayanlar bilemezler,” demişsin.

Bu memlekette on binlerce Diyarbakırlı, Bingöllü, Muşlu hemşehrimiz yaşıyor, günü geldiğinde kimin o kentin değerlerine gerçekten sahip çıktığını kimin o değerleri istismar ettiğini o kentin insanları gösterecek.

Kendini her ne kadar vazgeçilmez olarak görsen de Elazığ seni ait olduğun yere, siyasetin çöplüğüne atacak hiç merak etme!

Azıcık cesaretin varsa çık karşıma bir televizyon kanalında bunları gözlerinin içine bakarak yüzüne söyleyeyim! Senin iddiaların varsa sen de aynı cesareti göster, ama şunu bil seçim döneminde anlatacağımız çok şey var; gün ola harman ola.”
 

GÜRSEL EROL, METİN BULUT’A CEVAP VERDİ

MUHTAR GÜNEŞ: ELAZIĞ’DA MİLLETVEKİLİNİ ARATMAYACAK KARİYERE SAHİBİM! MUHTAR GÜNEŞ: ELAZIĞ’DA MİLLETVEKİLİNİ ARATMAYACAK KARİYERE SAHİBİM!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AK Parti Elazığ Milletvekili MKYK Üyesi Metin Bulut’a kendisiyle ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Erol, Milletvekili Bulut’u televizyonda tartışmaya davet ederek, “Azıcık cesaretin varsa çık karşıma bir televizyon kanalında bunları gözlerinin içine bakarak yüzüne söyleyeyim” dedi.

“HATASINI KABUL EDEBİLEN HER ERDEMLİ İNSAN GİBİ ÇIKIP ÖZÜR DİLE”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol yaptığı açıklamada, “Metin Bulut, Elazığ’ımız için yaptığımız uyarıları dikkate almadan bize cevap yetiştirmeye çalışacağına, beceriksizliklerini örtmek için çabalayacağına 20 senedir yapılmayan altyapı nedeniyle birkaç dakikalık yağmurda selle, taşkınla uğraşmak zorunda kalan esnafımızdan, hemşehrilerimizden hatasını kabul edebilen her erdemli insan gibi çıkıp özür dile! Okulların ihalelerinden bahsetmişsin, milletvekili olmuşsun ama bürokratik işleyişten hala haberin yok. Milli Eğitim Bakanlığı hazırlanan projeleri onaylamadan ve inşaat alanının teslimini yapmadan Belediyeler ihale yapamaz. Ayrıca sen bir milletvekili olarak neden okulların ihaleleriyle bu kadar ilgilisin? Aklın fikrin hep bu işlerde olduğu için mi, deprem sürecini de aynı mantıkla yürüttüğünüz için mi okul ihaleleri ile de bu kadar ilgileniyorsun?" dedi. 

“CESARETİN VARSA ÇIK KARŞIMA BİR TELEVİZYON KANALINDA BUNLARI GÖZLERİNİN İÇİNE BAKARAK YÜZÜNE SÖYLEYEYİM”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol yaptığı açıklamada, “Fırsatçılık konusuna gelirsek; yıllardır hangi krizi kimin nasıl “fırsata” çevirdiği, o işlerde şahsınızın fevkalede mahir olduğu tüm Elazığ’ın malumu. “Elazığ’ın sahibi Elazığlılardır,  Elazığlı olmayanlar bilemezler,” demişsin. Bu memlekette on binlerce Diyarbakırlı, Bingöllü, Muşlu hemşehrimiz yaşıyor, günü geldiğinde kimin o kentin değerlerine gerçekten sahip çıktığını kimin o değerleri istismar ettiğini o kentin insanları gösterecek. Kendini her ne kadar vazgeçilmez olarak görsen de Elazığ seni ait olduğun yere, siyasetin çöplüğüne atacak hiç merak etme! Azıcık cesaretin varsa çık karşıma bir televizyon kanalında bunları gözlerinin içine bakarak yüzüne söyleyeyim! Senin iddiaların varsa sen de aynı cesareti göster, ama şunu bil seçim döneminde anlatacağımız çok şey var; gün ola harman ola” dedi.

BULUT: “BİLDİĞİN VE İSPATLAYACAĞIN NE VARSA ÇIK ANLAT”

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, kendisini televizyon programına davet eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’a cevap verdi.

“BİZE GEREKÇE ÜRETME DEMOGOJİ YAPMA”

Milletvekili Metin Bulut yaptığı açıklamada; “Gürsel Erol sana sorduğum gayet basit sorulara cevap vermek yerine iftira ve hakaret yolunu seçtin. Sana seviyeli sorular, cevaplar ve eleştiriler yönelttim ama sen seviyesizlik yolunu seçtin. Sayende ahlak ve algı seviyenin ne kadar aşağılarda bir yerlerde olduğuna hep birlikte şahitlik etmiş olduk. Gürsel Erol sana iki yılda üç okulu yaptıramadığınızı hatırlattım. Sen iftira imasıyla şahsımı iş bilmezlikle ve bürokrasiyi bilmemekle suçladın. Biz aynı bürokratik ve hukuki süreçleri hızlıca tamamlayıp 40 okul yaptık. Gelip benden yardım isteseydin sana bürokratik süreçler nasıl aşılır, bir iş sonuca nasıl ulaştırılır millete nasıl hizmet edilir öğretirdim. Tekrarlıyorum: Bize gerekçe üretme demogoji yapma okulların akibetinden haber ver! Gürsel Erol siyasi fırsatçılık ve siyaseten ahlaksızlık ne demektir sana izah edeyim: Tunceli’de milletvekili olabilmek için Kandil’e yalvarmaktır. Elazığ’da siyasete devam edilmek için milliyetçi taklidi yapmaktır. Çok yüzlülüktür; bazen de yüzsüzlüktür. Sen, bu konuda en net örneksin. Senin nasıl bir karakterinin olduğunu CHP Genel Merkezine girişini yasaklayan Deniz Baykal çok veciz bir şekilde ifade etmişti. Sahi, sana “Parsadan” diyordu; değil mi? Mahkeme kararıyla ihaleye fesat karıştırmaktan hüküm giyen Gürsel Erol bana ihaleci imasında bulunmuşsun. Daha önce de sana iddialarını ıspatla demiştim. Yine aynı şeyi söylüyorum. Müddei iddiasını ıspatlamakla mükelleftir. Ispatlamazsa şeref, onur ve haysiyet yoksunudur …” dedi.

“BİLDİĞİN VE İSPATLAYACAĞIN NE VARSA ÇIK  ANLAT”

Milletvekili Metin Bulut açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bizim kursağımızdan haram geçmedi, geçmez. Haramzade görmek istiyorsan git sözde restore ettiğin “Harput Kalesine” bak. Dökülen Harput Kalesinin yıkılan duvarlarında, sahte dolgu ve sıvalarında aradığın harazamzadeyi göreceksin. Gürsel Erol sana Elazığ’lı olsaydın bizi daha iyi anlayacaktın dedim. Doğru söyledim.  Yaptığın açıklama ve seçtiğin seviye beni yeniden doğruladı. Siyasette hiçkimse vazgeçilmez değildir. Bizler de bugün varız, yarın yokuz. Varsa bir emeğimiz, eserimiz, hizmetimiz şeref ve onur olarak o bize yeter.  Gürsel Erol, şahsıma cevaben yayınladığın basın açıklamasını oku. Kendini, seviyeni o metinde göreceksin. Sen bile kendinle muhatap olmak istemeyeceksin. Sana basın ve sosyal medya yoluyla bile cevap vermek fazla.  Seçim zamanı konuşacağım şeyler var diyorsun. Elinde ne varsa çık anlat. Seçimi bekleme. Hemen bugün, bildiğin ve ıspatlayacağın ne varsa çık anlat. Bunu Elazığ’ın iyiliği için yap. Bunu kendin için yap. Bekliyorum …”

Editör: Haber Merkezi