MART AYINDA EN ÇOK KÜLÇE ALTIN KAZANDIRDI MART AYINDA EN ÇOK KÜLÇE ALTIN KAZANDIRDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanlığı, Milletvekili Gürsel EROL’un katılımıyla Sivrice İlçesi’yle Yazıkonak beldesinde parti binası açılışı gerçekleştirdi…

03-FOTO-3- CHP AÇILIŞ SİVRİCE

“CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARININ HİZMETLERİYLE ANILDIĞI YERLER!..”

Milletvekili Gürsel EROL, açılışlarda yaptığı değerlendirmede genel seçimlerden sonra 2024 yılında yapılacak olan belediye başkanlığı seçimleri için hedef belirtirken; “Yazıkonak ve Sivrice bizler için önemli. Buralar geçmişte bizim dönem dönem belediye başkanı seçtiğimiz ve onların hizmetleriyle anıldığı yörelerimiz. Bu seçimlerden sonra 2024 yerel seçimlerinde Yazıkonak’tan ve Sivrice’den bir CHP’li Belediye Başkanı’nı tekrar seçeceğiz. Buralara farklılığı yaşatarak, hakettiği hizmetleri getirerek buradan CHP’li bir Belde Belediye Başkanı seçmenin gururunu yaşayacağız.” Diye konuştu.

04-FOTO-4- EROL SİVRİCE KAPALI ÇARŞI

KAPALI ÇARŞI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, 2020 yılında meydana gelen deprem sonrasında Sivrice ilçesine yapılan ancak hatalı projelendirme sonucu atıl kalan 83 dükkânlı Kapalı Çarşı önünde açıklama yaparak yetkililere tepkisini dile getirdi.

Partisinin yeni ilçe binası açılışını yapmak üzere ilçeye giden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar DURAN ile Sivrice İlçe Başkanı Erim ÖZTÜRK ve partililerin de katıldığı basın açıklamasında şunları söyledi…

“YANLIŞ PLANLAMA SONUCUNDA KAPALI ÇARŞI KADERİNE TERK EDİLMİŞ”

“Vatandaşın onayı alınmadan, sorunlar tam anlamıyla değerlendirilmeden, yaşam alanındaki planlamalar yapılmadan işler yapılırsa sonu bu oluyor. Bugün deprem üssü Sivrice'de deprem sonrasında yapılan kapalı çarşı alanındayız. 83 dükkânın olduğu bir alanda açık olan dükkân sayısı sadece on dükkân. Gördüğünüz gibi kapalı çarşı kapalı, çünkü esnaf yok. Niye yok çünkü yolu yapılmamış sadece dükkânlar yapılmış.

Devlet buraya dünyanın parasını aktarmış buraya harcanan para ülkenin millî serveti ama sonuç itibariyle vatandaşın memnuniyeti yoksa ve vatandaş bu hizmeti yeterli görmüyorsa yapılan yatırımın hiçbir anlamı yok. Burası zamanla enkaz olacak terk edilmiş bir alan gibi gözükecek.”

“BURASI ESKİDEN SİVRİCE'NİN CAN DAMARIYDI!..”

“Buranın eski hali Sivrice'nin can damarıydı iki taraflı dükkanlar ve ortadan geçen bir cadde vardı. Sivriceliler burada alışverişlerini yaparlardı ama şimdi görüyoruz ki buralar yanlış planlamadan kaynaklı kendi kaderine terk edilmiş alanlara dönüşmüş.
Devletin buraya gönderdiği kaynakla doğru planlamalar yapılsaydı bir Bodrum, Marmaris neyse Doğu Anadolu’da Sivrice de o olabilirdi. İnşallah bizim iktidarımızda Sivrice'nin mağduriyetlerinin giderilmesi için uğraşacağız.

Umutsuzluğa kapılmaya gerek yok inşallah iktidarımızda bizler de daha etkili yerlerde, daha etkili görevlerde olacağız. Önceliğimizi Elazığ'ın mağduriyet yaşayan her bölgesine vereceğiz ve bu sorunları çözeceğiz” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi