Ekonomik dar boğaz nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçen esnaflar, yaptıkları indirim kampanyalarına rağmen satışlarda istedikleri oranı yakalayamamaktan şikâyet ediyorlar. Elazığ Belediye Çarşısı’nda bulunan esnaflar, işlerin yokluğundan ve iş yapamamaktan şikayetçi. Çarşıda bulunan esnaflar, yaz sezonunun bitmesi ve kış sezonuna girilmesiyle birlikte satışlarda ciddi oranda bir artış beklediklerini ancak umutlarının suya düştüğünü ifade ederek, “Maalesef her geçen gün satışlarımızda bir azalma söz konusu. İnsanların alım gücü azaldıkça işler daha da geriye gidiyor. Çarşımız genelde dar gelirli vatandaşa hitap ediyor. Fiyatlarımız da çok uygun lakin işler istediğimiz gibi gitmiyor. İnsanlar eskiden tek alışverişte tüm kışlık ihtiyaçlarını alabiliyordu.  

‘’İŞÇİYE MAAŞ, İŞYERİ SAHİBİNE KİRA VEREMEYECEK HALDEYİZ’’

‘’Şimdi bir kazak, bir ayakkabı almaya dahi bütçeleri el vermiyor. Onlarda haklı. Ekonomik durumları gerçekten çok sıkıntılı. İşçinin maaşını veremez duruma geldik. Kirayı ödeyemez duruma geldik. Keza aynı şekilde vergi vesaire; onun gibi ödemelerimizi ödeyemez duruma geldik. Zaten rutin alışverişlerimiz de kesildi. Kendilerine biz sipariş verdiğimizde ‘peşin çalışıyoruz, fabrikalar da bizden peşin istiyor’ diyorlar. Peşin de olmadığı zamanlar bunu sağlayamıyoruz.’’ 

‘’SATILAN ÜRÜNÜN YERİNE YENİSİNİ ALAMIYORUZ’’
‘’Kıt kanaat geçiniyoruz. Ne yapıyoruz; elimizde kullandığımız ürün sayısı adedini düşürüyoruz, sattığımız ürünün yerine yenisini koyamıyoruz, fiyat düşürmek zorunda kalıyor, kampanyalarla indirim yapıyoruz ancak nafile. Pandemiden önce iyi gidiyordu işlerimiz, her şey yolundaydı. Fiyatlarda iyiydi. Kapalı kalmanın ardından böyle bir dolar, ekonomik kriz çıktı. Dolar yükseliyor ürünlerin fiyatları da yükseliyor. İster istemez satmak ve para kazanmak için ürün almak zorundayız. Dolar düştüğünde ürün düşmüyor, düşürmüyorlar yani. Çünkü talep yok. İnsandan talep olmayınca bizde zaten tedarik edemiyoruz, alamıyoruz ürünleri. Bunlarla işimizi döndürmeye çalışıyoruz ama bu şekilde giderse kapatmak zorunda kalacağız.’’ Dediler.

ESNAFTAN HIRSIZ KARGA'YA SUÇÜSTÜ! ESNAFTAN HIRSIZ KARGA'YA SUÇÜSTÜ!

Editör: İzzet TUMAY