Fırat Üniversitesi, Elazığ Belediyesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Teknokent, KOSGEB, Fırat Teknoloji Transfer Ofisi ve MÜSİAD işbirliğinde "8. Fırat Yazılım ve Teknoloji Proje Pazarı” etkinliği düzenlendi. 

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve yoğun ilginin olduğu etkinliğe; Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif BİLGİNOĞLU, Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan AKIN, MÜSİAD Başkanı Gürkan TEKİN, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. 

40 projenin sergilendiği 8. Fırat Yazılım ve Teknoloji Proje Pazarı etkinliğinde Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet YILMAZ ve davetliler stantları tek tek gezerek yapılan çalışmalarla ilgili öğrenci ve akademisyenlerden bilgi aldılar. 

Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, bu yıl proje pazarının 8. düzenlediklerini belirterek, düzenlenen proje pazarı etkinliğinde yaklaşık 40 projenin sergilendiğini proje hazırlayan öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.  

ELAZIĞ’DA 1 ŞÜPHELİ VATANDAŞLARIN KİŞİSEL VERİLERİNİ SATTI! ELAZIĞ’DA 1 ŞÜPHELİ VATANDAŞLARIN KİŞİSEL VERİLERİNİ SATTI!

Etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet YILMAZ ise Fırat Teknokent’de bulunan firmalar ve Üniversitemizdeki öğrenciler tarafından hazırlanan teknoloji ve yazılım ağırlıklı birçok projenin sergilendiği bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, “Bu tür projeler ilerde gençliğin teknolojiye yatkınlığını artırmak amacıyla düzenlenmektedir. Üniversite olarak ülkemizin teknolojik kalkınmasına bu tür etkinliklerle destek olmaya gayret ediyoruz. Burada yapılan etkinliklede öğrencilerimizin yapmış olduğu projeleri sanayicilerimiz de gezerek görüyorlar. Bir anlamda projeleri sanayicilerimizle buluşturuyoruz. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin motivasyonunu artırma noktasında fayalar sağlıyor. Milli teknoloji hamlesine sonuna kadar uymamız gerekiyor.bu bizim önceliğimiz. Burda da özellikle yerli ve milli  teknolojiler proje tabanlı olarak sergileniyor. Bu projelerin yakın zamanda sanayimizde uygulandığını da görüp ülkemize Fırat Üniversitesi olarak katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi. 

Belediye Başkan Yardımcısı Nazif BİLGİNOĞLU da 8. Fırat Yazılım ve Teknoloji Proje Pazarı etkinliğinde emeği geçenlere teşekkür etti. 

Bilişim, yazılım ve birçok dalda yapılan projeler etkinliğe katılanlara tanıtıldı. 

  

Editör: İzzet TUMAY