İŞ İNSANI OĞUZHAN SARI'DAN YENİ YIL MESAJI İŞ İNSANI OĞUZHAN SARI'DAN YENİ YIL MESAJI


Ülkemizde felaket yaşanırken fırsatçılar yeniden gün yüzüne çıktı. 24 Ocak 2020 Elazığ Depremi’nin ardından olduğu gibi 6 Şubat 2023 Tarihi’nde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle Elazığ'da evleri zarar gören vatandaşların yanı sıra Malatya ağırlıklı olmak üzere evleri hasarlı olduğu için ilimiz Elazığ’a taşınmak zorunda kalan depremzede vatandaşlar, fırsatçıların yüksek fiyat talepleriyle karşı karşıya kaldı…

DEPREMZEDELER EV BULAMADI, GENÇ AVUKATLAR HAREKETE GEÇTİ!
Yaklaşık 10 gün önce Elazığ’ın Yemişlik Bölgesi’nde bulunan TOKİ Konutları’nda kiralık evlerin fiyatı 800 TL ile 1400 TL arasında değişkenlik gösterirken, yaşanan depremin ardından bu hafta bir anda anormâl artışlarla 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL seviyesine yükseldi.
Fırsatçılar ülkemizin yaşadığı felaketi umursamadan durumu kazanca çevirmeye çalışırken, zaten mağdur vaziyetteki depremzede vatandaşlar ise bu ortamda ev bulamadı.
Yaşanan bu olumsuzlukların ardından harekete geçen Elazığ Barosu Genç Avukatlar Meclisi Topluluğu, deprem sonrası Elazığ’da kiraların fahiş bir şekilde artırılmasından dolayı savcılığa suç duyurusunda bulundu…
02-FOTO-2- KÜÇÜK GİR

GENÇ AVUKATLAR MECLİSİ’NDEN SUÇ DUYURUSU!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sebebiyle Elazığ genelinde ağır hasar aldığı için 12 ailenin tahliye edilmesinden sonra bir bina yıkılırken, 93 bina ise ağır hasar aldı. Yaşanan depremin ardından 800 lira ile bin lira arasında olan TOKİ konutlarının kira bedellerinin 2 bin 500 ile 3 bin liraya yükselmesi dolayısıyla harekete geçen Elazığ Barosu Genç Avukatlar Meclisi Topluluğu fahiş fiyat artışı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Kahramanmaraş depreminden etkilenen Elazığ'da evleri zarar gören vatandaşlar ile komşu kentimiz Malatya’dan gelen mağdur depremzede aileler tarafından TOKİ konutlarında daire kiralama taleplerinin artması sonrasında kira fiyatlarındaki yükseliş üzerine Genç Avukatlar Meclisi Topluluğu Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

SAHİBİNDEN.COM İNTERNET SİTESİ’NDE YAPILACAK ARAŞTIRMA ORTAYA ÇIKARACAKTIR!”
Elazığ Barosu Genç Avukatlar Meclis Topluluğu adına suç duyurusunda bulunan Avukat Ömer YILDIRIM, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı; ‘’Elazığ ilimizde yıkılan binalar ve can kayıplarına binaen ağır hasar almış ve yıkılacak olan yüzlerce bina bulunmaktadır. Meydana gelen yıkım, hasar ve kayıpların etkisi altında olan Elazığ’da il olarak ciddi mağduriyetler yaşanmaktadır.
Evleri yıkılan yahut ağır hasar alan binlerce vatandaşın evsiz kaldığı bu zor zamanda şehrimizde bulunan özellikle TOKİ'ye ait binalarda daire fiyatları 800 TL- Bin TL civarı iken meydana gelen depremin ardından bu fiyatlar 2 bin 500 TL ya da 3 bin TL civarı olmuştur.
Buna ilişkin olarak sahibinden.com internet sitesinde yapılacak araştırma sonucunda da haklılığımız ortaya çıkacaktır. Mevsim şartları ve meydana gelen afetin etkisiyle maddi manevi her anlamda zarar gören Elazığ halkı ve çevre illerden Elazığ'a sığınmaya çalışan tüm vatandaşlara karşı yapılan bu fırsatçılığın tüm sorumluları hakkında gerekli ceza soruşturmasının yapılmasını talep ediyoruz.’’

Editör: Haber Merkezi