Son yıllarda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Fırat Üniversitesi 49’uncu yaşını kutluyor. Elazığ’ın en önemli eğitim kurumlardan biri olan Fırat Üniversitesi 49 yaşına girdi. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KÖY OKULUNU ONARIP BOYADI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KÖY OKULUNU ONARIP BOYADI

1975 yılında kurulan Fırat Üniversitesi yaklaşık yarım asırlık geçmişiyle 49’uncu yaşına girdi. Özellikle son yıllarda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Fırat Üniversitesi, geçtiğimiz süreçte YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi de seçilmişti. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir kutlama mesajı yayımlayan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “49 yıl önce kurulan Üniversitemiz bugün “Araştırma Üniversitesi” seçilmesinin yanı sıra Ülkemizin en iyi ilk 10 üniversitesi arasında yer almayı başarmıştır. Üniversitemiz için geçmişten günümüze çaba sarf eden her bir akademik ve idari personelimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi. 

Fırat Üniversitesi’nin elde ettiği başarılar ulusal medyada da geniş yer bulurken, özellikle son süreçte başarıya ve projeye odaklanması Fırat Üniversitesi’nin Türkiye’de öne çıkardı. Açıklanan birçok araştırmada Türkiye’deki en iyiler arasında yer alan Üniversite son araştırmada ise Türkiye’nin en iyi ilk 10 Üniversitesi arasına girmişti. 

Editör: İzzet TUMAY