ELAZIĞ’DA SAĞLIĞINA KAVUŞTU ELAZIĞ’DA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan KAYGUSUZ, normal poliklinik hizmetlerinin yanı sıra depremzede vatandaşların da tedavilerinin sürdüğü hastane binasında herhangi bir sorun olmadığını ifâde etti.

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından kamuoyunda çokça yer alan “Fırat Üniversitesi Hastanesi hasarlı” benzeri söylemlere değinen Prof. Dr. İrfan KAYGUSUZ, Gazeteniz TURAN’a konuya ilişkin özel açıklamada bulundu…

 “HASTANEMİZİ YIPRATACAK ASILSIZ HABERLER SERVİS EDİLDİ!”
TURAN’a yaptığı özel açıklamaya 3 sene önce yaşanan Elazığ Depremi’nde de bazı sıva çatlakları ve dökülmeler olduğunu hatırlatarak başlayan Prof. Dr. İrfan KAYGUSUZ, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde depremden dolayı bir sorun olmadığını ve tedavilerin sürdüğünü belirtti ve sözlerine şöyle devam etti; ‘’Bölgemizde yaşadığımız 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonucunda çok üzgünüz, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
Son günlerde gerek sosyal medyada gerekse bazı basın kuruluşlarında Üniversite hastanemizi yıpratacak asılsız haberlerin çıktığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Hastanemizin depremde hasar gördüğü, bu nedenle boşaltıldığı ve hasta kabul edilmediği gibi asılsız haberler servis edildi. Bu haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Hastanemiz depremin olduğu ilk günden bugüne kadar aktif hizmetine devam etmektedir.”
02- FOTO-2- ÜNİVERSİTE HASTANESİ

“DEPREM SABAHI 04.50 CİVARINDA HASTAMIZA ANJİYOGRAFİ İŞLEMİ YAPILMIŞTIR!”
Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan KAYGUSUZ, açıklamasını geçmişten ve günümüzden örnekler verdiği şu ifâdelerle tamamladı; “Polikliniklerimiz, yataklı servislerimiz, ameliyathanelerimiz, yoğun bakımlarımız aktif bir şekilde çalışmaktadır. Hatta deprem sabahı 04.50 civarında bir hastamıza anjiyografi işlemi yapılmıştır. Hastanemizin tahliye edilmesi, boşaltılması ya da hasta kabul edilmemesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bugüne kadar hastanemiz 6 büyüklüğünün üzerinde birçok deprem atlatmıştır. 2020 Elazığ Depremi’nde de duvarlarımızda ve bina geçiş dilatasyonlarında sıva çatlakları ve dökülmeler olmuştu. Onları onarmıştık. Benzer şekilde bu iki depremde de sıva çatlakları ve dökülmeleri oldu. Bunlar da en kısa sürede onarılacaktır. Hastanemiz bina ve ekip olarak bölgemize ve deprem bölgesine hizmet vermeye devam etmektedir. Gerek deprem bölgesinden, gerekse ilimizden çok sayıda depremzede hastanemize kabul edilmiştir ve tedavileri sürmektedir.’’

Editör: Haber Merkezi