2020 yılında Türkiye’de 21. Dünyada 735.

 2021 yılında Türkiye’de 22. dünyada 749.

Sırada yer alan Fırat Üniversitesi, 2022 yılında önemli bir başarıya imza atarak sıralamada yükseldi. SCImago Laboratories tarafından Elsevier ile ortaklaşa yayınlanan ve araştırma odaklı çalışmalar yapan kurumların yer aldığı küresel bir sıralama olan SIR 2022 sıralamasında Fırat Üniversitesi, üç alanda ilk 500 üniversite arasında yer almayı başardı.

Veteriner alanında Türkiye’de 4. sırada, Dünyada ise 344. sırada yer alan Fırat Üniversitesi; Matematik alanında Türkiye’de 5. sırada, dünyada 457. sırada, Mühendislik alanında Türkiye’de 9., dünyada 499. sırada, Mühendisliğin Yapı ve İnşaat alt alanında ise Türkiye’de 3., dünyada ise 405. sırada yer aldı.

GÖKTAŞ: ‘’AKADEMİK PERSONELLER BU YÖNDE TEŞVİK EDİLECEK’’

KEBAN BARAJ SAHASI SUCUL HAYATI ‘OLUMSUZ’ ETKİLEYECEK KARAR! KEBAN BARAJ SAHASI SUCUL HAYATI ‘OLUMSUZ’ ETKİLEYECEK KARAR!

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Üniversitenin sıralamadaki yükselişinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, emeği geçen bütün akademisyenleri tebrik etti. Hedeflerinin bütün sıralama kuruluşlarının yapmış oldukları değerlendirmelerde üniversite olarak sürekli ilk bin arasında yer almak olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Göktaş, Araştırma Üniversitesi olarak yapılan bilimsel yayın çalışmalarının yanında özellikle etki ve çıktı odaklı dış kaynaklı projelerin arttırılması için gerekli desteği vereceklerini ve akademik personelleri bu yönde teşvik edeceklerini söyledi.

02- HABER- FIRAT ÜNİVERSİTESİ

Editör: Haber Merkezi