TEKNOFES’te Fırat Üniversitesi “Tarım Teknolojileri “alanında birincilik elde ederken “TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri” alanında ise üçüncülük elde etme başarısını gösterdi.

Ödüle layık görülen öğrenciler geçtiğimiz günlerde Fırat Üniversitesi ile ilgili rencide edici söylemlerde bulunan Hasan Can Kaya’ya gönderme yaparak sahneye abaküs ile çıktı. GÜNDEM 01 Mayıs 2023 Pazartesi 22:50 Batuhan Baskal Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, 27 Nisan-1 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğin son gününde gerçekleştirilen kapanış töreninde, teknoloji yarışmalarında dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ İKİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

JANDARMANIN 185’İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİK JANDARMANIN 185’İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİK

Düzenlenen TEKNOFEST etkinliğine öğrencileriyle birlikte katılan Fırat Üniversitesi Türkiye’deki tüm üniversiteleri geride bırakarak yaptığı çalışmalarla iki ödüle layık görülerek Elazığ’ın göğsünü yeniden kabarttı. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, üniversitenin başarısını soysal medya hesabından duyurdu. Rektör Göktaş yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz öğrencileri  #TEKNOFEST yarışmalarında Tarım Teknolojileri alanında birincilik ve TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri alanında da üçüncülük elde etme başarısını göstermiştir.  Danışman hocalarımızı ve sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Sosyal Medya platformunda yayınlanan “Konuşanlar” isimli programında Konuklarından birine, “Ne mezunusun” diye soran Hasan Can Kaya’ya konuk “Elazığ Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum” diye cevap verdi. Bu cevap üzerine gülen Hasan Can Kaya, “Elazığ Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar yok ama. Bu çocukların abaküsü var ya, onla yapıyorlar” ifadelerini kullanmıştı. Bugün de TEKNOFEST’te Fırat Üniversitesi adına büyük bir başarıya imza atan öğrenciler ödüllerini almaya Hasan Can Kaya’nın söylemine karşı gönderme yaparak abaküs ile çıktı.

Editör: Haber Merkezi