15-21 Mayıs 2022 Gençlik Haftası'nda Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) iş birliğinde Fırat Üniversitesinde "Gençlik ve Sosyal Medya" konulu söyleşi programı gerçekleştirildi. Üniversite gençliğinin üretim odaklı sosyal medya kullanımı ve farkındalığının oluşturulması amacıyla gerçekleştirilecek söyleşide "Sosyal medyayı nasıl kullanıyoruz?" "Sosyal medya ne kadar gerçek ne kadar sanal?" konuları tartışıldı.

Mustafa Temizer Konferans Salonunda yapılan söyleşi programına Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Doktora Öğretim üyesi Filiz Ersöğütçü konuşmacı olarak katıldı.

Doktora Öğretim üyesi Filiz Ersöğütçü, Davranışsal Bağımlılıkları önlemede bireysel ve toplumsal farkındalığın artırılması, çocukların ve gençlerin psikososyal becerilerinin güçlendirilmesi açısından kurumlar arası iş birliği ile yürütülen çalışmaların önem arz ettiğini belirterek, kişisel sorunlardan ve sorumluluklardan uzaklaşmak, kaygı ve mutsuzluk gibi duyguları azaltmak, eğlence, boş vakti değerlendirmek amaçlarıyla sosyal medya kullanımının bağımlılığa neden olduğunu, bu nedenlerden dolayı sosyal ağlarla aşırı uğraş sosyal medya bağımlılığını besleyen bir unsur olarak karşımıza çıktığını belirtti.  Düzenlenen söyleşi programına, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Kırkıl, Öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

MASAL MATİK EVİ EKİBİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU MASAL MATİK EVİ EKİBİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Editör: Haber Merkezi