Geçen yıl bilim insanlarının Karaleylek ve Saklıkapı Kanyonları’nı gezisi sırasında batan tekne aradan geçen bir yıllık sürede sahipsizlik ve bakım çalışması yapılmadığından dolayı Fırat Nehri'nde yeniden battı…
2. KEZ BATTI?
Elazığ Valiliği tarafından, Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarına gezi turları için satın alınan tekne sahipsizlik ve bakımsızlıktan dolayı ikinci kez battı.
Elazığ’da şehrin tanıtımı için toplantılar düzenlenirken en önemli turizm merkezlerinden biri olan Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarına gez, turları düzenlemek amacıyla alınan teknenin bakımsızlıktan dolayı yeniden batması yapılan toplantıların sonuçlarının da sorgulanmasına neden oldu.
İNCELEME BAŞLATILMIŞTI AMA SONUÇ YOK?
Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz yıl Dünya Gıda Günü dolayısıyla Elazığ’a gelen bilim adamlarını kanyonları gezdirmek için yapılan tekne turunda tekne batmış olaydan sonra Elazığ Valiliği 19 Ekim 2021 tarihinde inceleme başlatmış, incelemenin sonucu kamuoyu ile paylaşılmamıştı.
2019 yılında 350 bin TL’ye alınan ve nehir gezintilerine elverişli olmayan teknenin kaptanı ve sorumlu kadrolu personeli bulunmazken, daha önce Keban ilçesinde bekletilen tekne, Fırat nehri üzerinde özel bir alabalık üretim tesisine bağlanarak kaderine terk edildi.
Bilim insanlarının hayatlarını tehlikeye atan teknenin, aradan bir yıl geçmesine rağmen bakımı yapılmadığından dolayı önceki gün bulunduğu yerde yeniden battı.
Gazeteniz TURAN, Batan Tekne’nin akıbetini ve son durumunu Elazığ Baskilliler Derneği Başkanı Aygün ÇAM’a sordu…
02-FOTO-2- AYGÜN ÇAM (1)

ELAZIĞLI DART SPORCUSU MAHMUT DEMİR, MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNDE ELAZIĞLI DART SPORCUSU MAHMUT DEMİR, MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNDE

AYGÜN ÇAM: ‘’BU TEKNE FIRAT NEHRİ’NE UYGUN DEĞİL!..’’
Elazığ Baskilliler Derneği Başkanı Aygün ÇAM, TURAN’a yaptığı açıklamada; “Bu teknenin daha önceden de Fırat Nehri’ne uygun olmadığını dile getirmiştik. Batan tekne şu anda onarılıyor.
Keşfedildiği günden bugüne Elazığımız ve Türkiye’mizin gözbebeği olan Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarımıza gerçekten büyük emek ve çaba sarf ettik. Tabela çalışmalarından tutunda tanıtım video gibi birçok farklı konuda gönüllü bir şekilde emek verdik. Tabii coğrafyanın zorlu koşullar altında olması ve bazı doğal sorunlardan mütevellit kanyonlarımızda problemler tam olarak aşılmış değil. Yine de ben gelinen süreci olumlu olarak değerlendiriyorum. Daha önce Valiliğimize ait olan teknemiz teknik problemler dolayısıyla batmıştı. Aslında bizler en başından beri alınan bu teknenin Fırat Nehri’ne çok da uygun olmadığını ifade etmiştik geçmiş dönemlerde. Ve teknemiz 2. defada baraj gölünde değil de Fırat nehrinde kısmen battı. Karakaya Baraj Gölü’nde bu problemin yaşanacağını düşünmüyorum.”
‘’BATAN TEKNE’YE BASKİL KAYMAKAMLIĞI BAKIM VE ONARIM YAPIYOR’’
Baskilliler Derneği Başkanı Aygün ÇAM, açıklamasının sonunda şu anki konjonktürde kanyonlarla ilgili olan durumu olumlu gördüğünü, Vali Dr. Ömer TORAMAN’ın göreve başladığı günden beri  kanyonlara büyük önem verdiğini belirtirken, çok yakın bir sürede Elazığlı İş İnsanlarından turizm yatırımları beklediğini ifâde etti.
Başkan ÇAM, Fırat Nehri’nde batan teknenin Baskil İlçesi’ne getirildiğini Baskil Kaymakamlığı tarafından karaya çekildiğini ve bakım ve onarım çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Aygün ÇAM; En kısa sürede yeniden faaliyete girecek olan teknenin, Baskil İlçesi’ne bağlı Höyük Köyü ve Akuşağı Köyü arasında bulunan baraj gölünde seferlere başlatılacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi