İzzet TUMAY - Forum Elazığ’ın yapılacağı söylenen boş arazinin akıbeti belli oldu. Forum olarak yapılması durumunda Elazığ ekonomisine büyük katkı sağlayacağı düşünülen araziye firma tarafından konut yapılacağının açıklanması hayalleri suya düşürdü. Elazığ Belediyesi tarafından yıllar önce yıkılarak yaklaşık 32 milyon TL’ye satılan eski Sebze Hali’nin Forum Elazığ olacağı belirtilen arsada firma FORUM yerine konut yapacak. Geçmiş dönemlerde Elazığ Forum ile ilgili, ‘’Doğu Avrupa’da yeni projelere imza atmaya hazırlanan Multi, Türkiye portföyüne 2011’de açacağı Marmara Forum ve Forum Kayseri’nin yanı sıra Gaziantep, Adana, Çanakkale, Çorum, Elazığ ve Diyarbakır’da gerçekleştireceği yeni Forum’ları ekleyecek’’ yönünde açıklamalar yapılmış ve bu açıklama kentte büyük heyecan yaratmıştı…

-20

HANİ FORUM ELAZIĞ MUTLAKA YAPILACAKTI?... 

‘’ÇİFTÇİ TARIMI BIRAKMAK ZORUNDA KALACAK!’’ ‘’ÇİFTÇİ TARIMI BIRAKMAK ZORUNDA KALACAK!’’

Ahlatçı Grup daha önce yaptığı bir açıklamada Forum Elazığ Alışveriş Merkezini Elazığ’a mutlaka kazandıracaklarını belirtmiş ancak geçtiğimiz hafta içi yapılan son açıklamada ve firma tarafından paylaşılan projede Forum Elazığ’ın yapımının iptal edilerek yerine AHL Park konutlarının yapılacağı duyuruldu. Sebze Halinin Karşıyaka Mahallesi’ne taşınmasının ardından Elazığ Belediyesi Olgunlar Mahallesi’nde bulunan alanı Forum AVM yapılmak üzere Ahlatçı Gruba satmıştı. Türkiye’nin önemli alışveriş merkezleri arasında bulunan Forum merkezinin kentte gelmesi, Elazığlılar tarafından sevinçle karşılanmıştı. Eski Sebze hali arsasına yapılması planlanan FORUM Elazığ yapım çalışmaları, 2015 yılında başlamıştı. Multi Gayri Menkul’de olan projeye Atlas Yatırım planlama ile Ahlatçı Grup tarafından çalışmalar başlamış ve hafriyat kaldırma çalışmaları yapılmıştı. Yıllarca sebze hali olarak Elazığ’a ve çevre illere hizmet vermede kullanılan arsa, belediye tarafından özel bir şirkete satılmasının ardından uzun yıllar geçmesine rağmen atıl bir vaziyette bekletilmiş, konumu itibariyle büyük bir alana sahip olan eski Sebze Hali’nde bulunan komisyon dükkanları yıkıldıktan sonra kalan molozlar temizlenmişti. Buranın 2011 yılında tamamlanarak Forum Elazığ olarak hizmete açılacağı dönemin milletvekilleri ve yetkilileri tarafından defalarca dile getirilmesine rağmen, yıllardır boş şekilde beklerken, son olarak arsanın sahibi olduğu firma buraya forum yerine konut yapacağı açıklamasında bolundu. 

Yan kısmında bulunan Beyzade Camii’ne gelen vatandaşlar bu karardan oldukça rahatsız olduklarını ifade ederek, “Şehrin aynası konumunda olan bu arazi batıyı doğuya bağlayan bir konumda. Bu bölgeden gelip geçen otobüslerdeki insanlar bu arazi üzerinde yaşanan rezalete yıllarca şahit oldu. Buraya çok büyük bir AVM yapılacağı söylendi ve Sebze Hali yıkıldı. Eskiden Sebze Hali varken burada yüzlerce esnaf ekmek parası kazanıyordu. Sebze Hali AVM yapılacak diye yıllar önce yıkıldı. Ama şu anda buraya konut yapılacağı ifade ediliyor. Bu kabul edilemez’’ dediler. 

Yapılması halinde Elazığ ekonomisine katkısı ve işsizliğe büyük bir çare olacağı düşünülen Elazığ Forum’un akıbetinin konut olarak karar kılınması hayal kırıklığına neden oldu. 

Editör: İzzet TUMAY